Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την ηλεκτροκίνηση εντός της Μεσαιωνικής πόλης

0
788

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ

Υπεγράφη από τη δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και ειδικότερα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανο Ι. Δράκο και τον πρόεδρο της «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ» Δημήτριο Τσίκκη, η προγραμματική σύμβαση του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ», για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου με τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων εντός της Μεσαιωνικής πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 241.800,00 ευρώ.

Η σύμβαση υπεγράφη με στόχο: α) την προστασία του Μνημείου από την κίνηση παντός τύπου οχημάτων, β) την εξυπηρέτηση κατοίκων, δραστηριοποιούντων, επισκεπτών, ΑμεΑ και ευπαθών ομάδων κατόπιν και της καθολικής απαγόρευσης εισόδου οχημάτων στη Μεσαιωνική πόλη, πλην αυτών των μονίμων κατοίκων και γ) την αρτιότερη προβολή διεθνώς και παγκοσμίως της Ρόδου, μέσω της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Τα ηλεκτροκίνητα, τύπου golf, θα εκτελούν συγκοινωνιακό έργο σε προκαθορισμένες διαδρομές εντός της Μεσαιωνικής πόλης, τις οποίες δεν μπορούν να εκτελέσουν άλλα συγκοινωνιακά μέσα, σε πέντε (5) προκαθορισμένες διαδρομές και συγκεκριμένα:

  • Διαδρομή (1): Με αφετηρία την Πύλη Σύμης και μέσω της Πλατείας Μουσείου, ακολουθώντας την οδό Ιπποτών και την οδό Ορφέως με έξοδο από την Πύλη Ντ΄ Αμπουαζ.

  • Διαδρομή (2): Με αφετηρία την Πύλη Αγ. Αθανασίου και ακολουθώντας τις οδούς Ομήρου, Ιπποδάμου και Ορφέως με έξοδο από την Πύλη Ντ’ Αμπουαζ.

  • Διαδρομή (3): Με αφετηρία την Πύλη Αγ. Αθανασίου και ακολουθώντας τις οδούς Ομήρου, Αγ. Φανουρίου, Σωκράτους, Πυθαγόρα και πάλι από την οδό Ομήρου με έξοδο από την Πύλη Αγ. Αθανασίου.

  • Διαδρομή (4): Με αφετηρία την Πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Αρχ. Ευθύμιου περνώντας από τις Πλατείες Νικολάου, Ναυσικάς και με κατεύθυνση από την οδό Πυθαγόρα στην οδό Ομήρου με έξοδο στην Πύλη Αγ. Αθανασίου.

  • Διαδρομή (5): Με αφετηρία την Πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Κισθυνίου, περνώντας από την Πλ. Αγ. Παντελεήμονα, την Πλ. Εβ. Μαρτύρων, την οδό Αριστοτέλους, την Πλ. Ιπποκράτους, την οδό Ερμού, την Πλ. Μουσείου με έξοδο στην Πλ. Σύμης.

Στα οχήματα που θα συνδράμουν της εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου που χρηματοδοτεί ο Δήμος Ρόδου, περιλαμβάνεται όχημα για ΑμΕΑ, ασθενοφόρο, καθώς και όχημα που θα διαθέτει χώρο για εναπόθεση βαρέων αντικειμένων.

Η προγραμματική σύμβαση, που υπεγράφη, εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τη Μεσαιωνική πόλη και τη Ρόδο.

Τα ανωτέρω επιτεύχθηκαν κατόπιν του με αρ. 2/4132/19.02.2020 εγγράφου του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου με τίτλο: «Κατεπείγον αίτημα παροχής συγκοινωνιακής υπηρεσίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα εντός της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου», του με αρ. 233/ΓΠ/121 απαντητικό έγγραφο του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών Ρόδου «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ» Δημήτριου Τσίκκη, με το οποίο κοινοποιήθηκε η με αρ. 20/2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της «ΔΕΣ ΡΟΔΑ», η με αρ. 20/2020 απόφαση του Δ.Σ. της «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ», αλλά και της με αριθ. πρακτικού: 05/28-02-2020, αριθ. απόφασης: 033/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

NO COMMENTS