Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων, στο οποίο ο Δήμος Ρόδου είναι επικεφαλής εταίρος, πραγματοποιείται διανομή με την αρωγή του κ. Γεώργιου Τριάντου, αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Μαΐου από τις 10:00π.μ έως 13:00μ.μ στο πάρκο Ροδίνι.

Σε περίπου 750 ωφελούμενους στο νησί της Ρόδου θα διανεμηθούν, από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά και στις κατά τόπους ενότητες με την υποστήριξη των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι, τρόφιμα μακράς διάρκειας (αλεύρι, ζάχαρη, λάδι ρύζι, ζυμαρικά, φασόλια, φακές, γάλα εβαπορέ) και τυροκομικά προϊόντα.

Οι ωφελούμενοι ανήκουν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι δήλωσαν στις αιτήσεις τους ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο ΤΕΒΑ, καθώς και το σημείο διανομής που επιθυμούν να παραλάβουν.

Η ποσότητα που θα λάβει ο/η κάθε δικαιούχος αναλογεί στον αριθμό των μελών του νοικοκυριού του/της. Για την παραλαβή των πραγμάτων είναι απαραίτητο να προσκομιστεί  έγγραφό με τον ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που δεν παραλάβει ο δικαιούχος απαιτείται εξουσιοδότηση και επίδειξη ταυτότητας του εξουσιοδοτημένου προσώπου.  για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και έτσι οι ωφελούμενοι προσέρχονται με μάσκα, γάντια και 50 άτομα την ώρα, η δε διανομή λαμβάνει χώρα στον αύλιο χώρο του Ροδινιού.

 

NO COMMENTS