Βιογραφικό του Δημάρχου Ρόδου

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης / Alexander Basile Coliadis γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1975 από Έλληνα πατέρα και Ισπανίδα μητέρα.
Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τον Αθλητισμό. Η διττή καταγωγή του τον διαμόρφωσε σημαντικά ως χαρακτήρα και τον έστρεψε στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς τα Ισπανικά είναι η μητρική του γλώσσα. Κατέχει, την Ισπανική, την Ελληνική και την Αγγλική Γλώσσα σε άριστο επίπεδο.
Είναι απόφοιτος της Πανελλήνιας Σχολής Ξεναγών.
Διετέλεσε επί οκτώ έτη Πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Δωδεκανήσου. Έχει διατελέσει επίσης Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.
Αξιοποίησε και επαγγελματικά την αγάπη του για τον Αθλητισμό και από το 2008 μέχρι και το 2015 συνεργάστηκε με τις ποδοσφαιρικές ομάδες του Π.Α.Ο., της Α.Ε.Κ. και του Ηρακλή ως επίσημος μεταφραστής και βοηθός προπονητή.
Για μια διετία εργάστηκε στο Κατάρ ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της Ομάδας Al Rayyan, επέλεξε όμως να επιστρέψει στο νησί του όπου εργάστηκε ως ξεναγός και προπονητής σε τοπική ομάδα.
Η αγάπη για τον τόπο του, τον οδήγησε μετά τον αθλητικό και στον πολιτικό στίβο.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 εκλέγεται «Τακτικό Μέλος Της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής» του Δήμου Ρόδου.
Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ορίζεται ως Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας, τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ.
Λίγο αργότερα, εκλέγεται ομόφωνα Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου).
Τον Μάιο του 2020 αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου του ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού) λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις που, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, έδωσαν στον Οργανισμό Τουρισμού νέα αναπτυξιακή πορεία και προσέδωσαν υπεραξία στο τοπικό τουριστικό προϊόν.
Τον Ιανουάριο του 2022 αναλαμβάνει το αξίωμα του Εντεταλμένου Συμβούλου Δ.Ε. Λινδίων. Επίσης διορίζεται ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ/ Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία».
Τον Ιούλιο του 2023 ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ρόδου.
Στις 15 Οκτωβρίου 2023 εκλέγεται Δήμαρχος Ρόδου με ποσοστό 57,96%.
Την 1η Ιανουαρίου 2024 αναλαμβάνει καθήκοντα ως Δήμαρχος Ρόδου.