Η αξιοποίηση και ανάπτυξη του λιμένα της Λάρδου, αποτέλεσε την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, αντικείμενο σύσκεψης στο Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Βασίλη Βαγιανάκη, μετείχαν οι αντιδήμαρχοι Λίνδου και Νότιας Ρόδου, Νίκος Παυλακίδης και Θωμάς Κώστας, καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Λάρδου, Καλάθου, Λαέρμων, Ασκληπειού, Βατίου, Λαχανιάς και Κατταβιάς.

Συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής του Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Αντώνογλου, η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών, Μαρίκα Δεληγιάννη και ο μηχανικός Φίλιππος Φιλίππου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη του λιμένα της Λάρδου, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί αλιευτικά σκάφη και σκάφη αναψυχής. Υπάρχει δε, πρόβλεψη και για λειτουργία υδατοδρομίου.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο αλιευτικό καταφύγιο στο Πλημμύρι, τα οποία καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των σκαφών της περιοχής, ενώ ετέθη και το θέμα της αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμενίσκο της Λίνδου.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν, θα αξιολογηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

NO COMMENTS