Το Γενικό Γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), κ. Μανώλη Γραφάκο υποδέχθηκε χθες Δευτέρα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ-Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Καμπούρη και του Αντιδημάρχου Αξιοποίησης & Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Κτηματολογίου και Δ.Ε. Αφάντου, κ. Βασίλη Μανέττα.
Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του ΥΠΕΝ με στόχο την προώθηση και υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων για τη χρηστή και σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε., διαχείριση των αποβλήτων.
Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Γραφάκου στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Βιολογικό στη θέση «Βόδι». Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου του έργου της αναβάθμισης του Βιολογικού και αντικατάστασης του εξοπλισμού του, βρίσκεται σε τελικό στάδιο, καθώς στις 17 Ιουνίου 2022 πρόκειται να αποσφραγιστούν οι φάκελοι των προσφορών και να αξιολογηθούν τα συνοδευτικά δικαιολογητικά. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΡ.


Επίσης, οι κ.κ. Καμπουράκης και Γραφάκος επισκέφθηκαν το ΧΥΤΑ στην περιοχή Τσαϊρι ενώ ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.
Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Α. Καμπουράκης, αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, που προωθεί με συστηματικά βήματα η Δημοτική Αρχή με στόχο να μετατραπεί η Ρόδος σε ένα βιώσιμο και πράσινο παγκόσμιο προορισμό, για τους κατοίκους επισκέπτες της. Η διαρκής συνεργασία με την κεντρική Διοίκηση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, φέρνει το Δήμο Ρόδου όλο και πιο κοντά στον επιθυμητό στόχο.
«Από την ανάληψη των καθηκόντων μας μέχρι σήμερα, κάνουμε σταθερά βήματα, σε μια στοχευμένη πορεία, προς μια Πράσινη, Έξυπνη, Λαμπερή Ρόδο. Η συνεργασία με ένα άνθρωπο ο οποίος διαθέτει πλούσια εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.Μανώλης Γραφάκος οδηγεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και θεραπεία προβλημάτων που εδώ και δεκαετίες δεν είχαν ξεπεραστεί. Είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας θα φέρει τις λύσεις που στερήθηκε ο πολίτης της Ρόδου και της Δωδεκανήσου», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.

Από το Γραφείο Τύπου

NO COMMENTS