Αγάπησε τη Ρόδο μέσα από τη δουλειά της, όταν για πρώτη φορά το 1982 ήλθε στο νησί ως απεσταλμένη δημοσιογράφος της δημοφιλούς ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, προκειμένου να γράψει ένα αφιέρωμα για τη Ρόδο, αγαπημένο τόπο των Ιταλών επισκεπτών διαχρονικά. Κι από τότε μέχρι τώρα, η γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος Laura Asnaghi εξακολουθεί μέσα από τις σελίδες της La Repubblica, να προβάλλει τον πολιτισμό, την ιστορία ή τον φυσικό πλούτο του νησιού, αλλά και τη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία, με πλούσια αφιερώματα που γνωρίζουν στους Ιταλούς κάθε φορά και μία διαφορετική πλευρά της Ρόδου.

«Από την πρώτη στιγμή που αντίκρυσα το νησί, έχει ριζώσει στην καρδιά μου. Με έχει μαγέψει κυριολεκτικά, η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του, η ιστορία και ο πολιτισμός που αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά του, τα μνημεία του, αλλά κυρίως η ζεστασιά και η φιλοξενία των κατοίκων του» αναφέρει η κα Asnaghi.

Έχει έλθει στη Ρόδο περισσότερες από 60 φορές για πάνω από 40 χρόνια, τα τελευταία χρόνια με τον σύζυγο της Oscar Corli, με τον οποίο ήλθε και φέτος στο αγαπημένο της νησί. Έχει δημιουργήσει φιλίες ζωής με Ροδίτες όπως η κα Έφη Δέδε, ιδιοκτήτρια του Marco Polo Mansion- Restaurant στην Παλιά Πόλη. Βραβεύθηκε δε ως φίλη της Ρόδου μαζί με τον σύζυγο της, από τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη, σε μία λιτή τελετή που έλαβε χώρα στις 29 Αυγούστου 2022, στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο Δημαρχείο, παρουσία στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου και της φίλης της Έφης Δέδε που τους συνόδευε.

Ο κ. Βυρίνης ευχαρίστησε την Ιταλίδα δημοσιογράφο και τον σύζυγο της για την αγάπη που έχουν στο νησί μας, αλλά και για το γεγονός ότι επισκεπτόμενοι τη Ρόδο όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν στην πράξη τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού στην πατρίδα τους την Ιταλία και όχι μόνον, αλλά και στα εκατομμύρια των αναγνωστών της La Repubblica ανά τον κόσμο.Στην Laura Asnaghi δόθηκε ένα αναμνηστικό δώρο από τον Δήμαρχο Ρόδου, καθώς και δώρα προσφορά των εταιρειών Natura Rodos – Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε., 9D Cinema – History of Rhodes “Throne of Helios”.

 

NO COMMENTS