Την Τρίτη 30 Αυγούστου τοποθετήθηκε νέος ναυαγοσωστικός εξοπλισμός σε δύο ακόμη σημεία του νησιού μας, στο Κιοτάρι στην ακτή Βίγλα και στην παραλία Λη στους Πεύκους. Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Ρόδου που έχει και την ευθύνη της Ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών του νησιού με τα Τμήματα Καθημερινότητας των Δ.Ε. Λίνδου και Νοτιάς Ρόδου, εγκαταστάθηκαν οι πύργοι επόπτευσης και σύγχρονος διασωστικός και φαρμακευτικός εξοπλισμός που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ασφάλεια των λουομένων στις συγκεκριμένες ακτές που εκτός του πολυσύχναστου χαρακτήρα τους, έχουν δώσει πλήθος συμβάντων και πνιγμών στο παρελθόν.

DCIM100MEDIADJI_0029.JPG

Οι εργασίες συντονίστηκαν από τον ίδιο τον Εντεταλμένο ΔΣ Περιβάλλοντος & Πρασίνου & Παραλιών κ. Κωνσταντίνο Καρίκη, ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν άμεσα και μέχρι το τέλος της κολυμβητικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική συμβολή της ΚΟΙΝΣΕΠ “mypefkos” σε ότι αφορά στην οργάνωση της ακτής αλλά και στη συνδρομή της στην προσπάθεια του Δήμου Ρόδου, του πρώτου δήμου πανελλαδικά σε πλήθος βραβευμένων ακτών, ώστε η παραλία Λη να θέσει υποψηφιότητα για τη βράβευσή της με γαλάζια σημαία για το έτος 2023. Η Γαλάζια Σημαία συμβολίζει την ποιότητα στις παροχές και την οργάνωση των βραβευμένων σημείων δίνοντας στον επισκέπτη, τη σιγουριά της εξαιρετικής ποιότητας των υδάτων, της πληροφόρησης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, της καθαριότητας, της υγιεινής, τις υπηρεσίες ΑΜΕΑ, και της ασφάλειας.

NO COMMENTS