Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» https://www.teledimos.gr/ του Δήμου Ρόδου, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το τέλος 0,5% – Παρεπιδημούντων με δύο τρόπους. Μέσα σε λίγα απλά βήματα, η συναλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, laptop, smartphone ή tablet εύκολα και απλά είτε με την έκδοση κωδικού πληρωμής RF, είτε με την απευθείας πληρωμή της οφειλής μέσω της πλατφόρμας με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, χωρίς να χρειαστεί ο πολίτης να μεταβεί στις υπηρεσίες του Δήμου.
«Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη. Μέσω της πλατφόρμας teledimos.gr, δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να διεκπεραιώνει μία σειρά από συναλλαγές με το δήμο Ρόδου, όπως είναι η πληρωμή του τέλους 0,5% – Παρεπιδημούντων χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς αναμονή.
Η ανταπόκριση των δημοτών και η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του δήμου μας είναι αξιοσημείωτη και από την πλευρά μας συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξέλιξη και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό όλων αυτών των σύγχρονων εργαλείων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νέων Τεχνολογιών & Πληροφορικής, κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.

Οδηγίες για την πληρωμή του τέλους 0,5% – Παρεπιδημούντων βήμα-βήμα:

1. Αφού έχουμε κάνει είσοδο στην πλατφόρμα teledimos.gr, επιλέγουμε το tab «Τέλος 0,5% / Παρεπιδημούντων».
Πατάμε το κουμπί «Επιλογή Δήλωσης»

 

2. Επιλέγουμε «Περίοδο δήλωσης» και συμπληρώνουμε το υποκείμενο ποσό. Έπειτα, πατώντας το κουμπί «Περιήγηση» κάτω από το «ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Φ.Π.Α.», ανεβάζουμε την περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. για την περίοδο που επιλέξαμε και στο διπλανό κουμπί, υποχρεωτικά τη δήλωση τέλους ή άλλα λοιπά έγγραφα. Έπειτα, πατάμε «Υπολογισμός ποσών».

  1. Υπάρχουν δύο τρόποι να πληρωθεί η οφειλή μας.

3.1 Ο πρώτος είναι να πατήσουμε εκτύπωση, ώστε να μας παρέχει το σύστημα με την εκτύπωση του κωδικού RF, που είναι η ταυτότητα οφειλής μας. Μέσω του προσωπικού μας ebanking, μπορούμε να το εξοφλήσουμε στην τράπεζα.

3.2 Ο δεύτερος τρόπος, είναι να επιλέξουμε το κουμπί «Πληρωμή». Τότε, θα μας οδηγήσει στη φόρμα καταχώρησης των στοιχείων της τραπεζικής μας κάρτας. Μόλις εισάγουμε τα δεδομένα που μας ζητάει η φόρμα, πατάμε το κουμπί «Πληρωμή»

*Περισσότερες οδηγίες θα βρείτε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=Zx-RBM7-tF8

NO COMMENTS