Την ρομαντική πλευρά της Ρόδου, μια πλευρά που αγνοούν οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού, είτε εξαιτίας έλλειψης χρόνου, είτε λόγω επιλογής και προτίμησης στην κλασσική κοσμοπολίτικη Ρόδο, ανακάλυψε μετά από 23 χρόνια συνεχών επισκέψεων της στο νησί, η Ιταλίδα δημοσιογράφος Mariella Grossi, η οποία ταξίδεψε για άλλη μια φορά στη Ρόδο από τις 19-23 Μαϊου 2022.
Στόχος του ταξιδιού της, το οποίο διοργάνωσε ο ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ένα 12σέλιδο αφιέρωμα στο νησί γιαυτήν τη διαφορετική και τόσο ελκυστική Ρόδο, που θα δημοσιευθεί στο διάσημο ιταλικό περιοδικό DOVE τον Μάρτιο- Απρίλιο του 2023, οι 200 σελίδες του οποίου θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένες στην Ελλάδα!

Την Ιταλίδα δημοσιογράφο και το κλιμάκιο τεχνικών που τη συνόδευε στη Ρόδο, υποδέχθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Αθανάσιος Βυρίνης στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο Δημαρχείο, παρέχοντας της αφενός πλούσιο ενημερωτικό υλικό που διαθέτει η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου και αφετέρου καταρτώντας από κοινού ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα μέρη που αναζητούσε και που δεν ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό. Επίσης την βράβευσε ως φίλη της Ρόδου καθώς επισκέπτεται το νησί μας για περισσότερα από 23 έτη, ενώ την Mariella Grossi συνόδευε η Ροδίτισσα επιχειρηματίας και φίλη της, Έφη Δέδε.

Στις πέντε ημέρες που παρέμειναν στη Ρόδο γύρισαν το νησί απ΄ άκρη σε άκρη, προτείνοντας στους αναγνώστες του περιοδικού DOVE και τα κλασσικά αξιοθέατα της Ρόδου, αλλά και κάποιες άλλες ξεχωριστές γωνιές του νησιού. Επισκέφθηκαν φυσικά την Μεσαιωνική Πόλη, την Λίνδο, το λιμανάκι του Αγίου Παύλου, την Αρχαία Κάμειρο, την παραλία Άντονυ Κουήν και τα Στεγνά, αλλά πήγαν και στ΄ Απόλλωνα και στην Μονή Αρταμύτη.

Το εκπληκτικό ροδίτικο φως, η φανταστική φύση του νησιού, η ομορφιά του ροδίτικου τοπίου, οι απόμερες παραλίες που μπορείς να βρεις στο νησί, γιατί το νησί διαθέτει και από αυτές και όχι μόνον τις θορυβώδεις και πολυσύχναστες, τα αξιοθέατα, η ιστορία και ο πολιτισμός του νησιού, τα Μνημεία, η Μεσαιωνική Πόλη αυτό το μεγαλειώδες Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, η ευγένεια των κατοίκων, η μοναδική ροδίτικη φιλοξενία και οι παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, εδραιώθηκαν δια παντός στις καρδιές των Ιταλών δημοσιογράφων και αυτό προσπάθησε να αποδώσει η κα Grossi αναφέροντας μεταξύ άλλων σε συνομιλίες της με τον κ. Βυρίνη:
«Μου αρέσει να χάνομαι στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, να κάνω βόλτες στην Τάφρο, να πίνω ένα απεριτίφ στην πλατεία Σοφοκλέους. Κάθε τόσο παίρνω ένα βιβλίο και πηγαίνω να διαβάσω στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, κοντά στον τοίχο με τα ψηφιδωτά.
Η θάλασσα; Στα Αφάντου επειδή δεν έχει ποτέ κόσμο, από την παραλία πάρτε τον εσωτερικό δρόμο και ανεβείτε στην Παναγιά την Καθολική, ένα εκκλησάκι με βυζαντινές τοιχογραφίες, χτισμένο εν μέρει με κίονες και ερείπια ελληνιστικού ναού. Επισκεφθείτε εκτός εποχής την παραλία Αγάθη που η θάλασσα της θυμίζει Μαλδίβες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Αρταμίτη, ένα από τα λιγότερο γνωστά του νησιού, αλλά ένα μέρος γαλήνης. Δεν πρέπει να χάσετε όπως και άλλα μοναστήρια, όπως το Θάρρι, στα οποία μπορείτε να φτάσετε από έναν δρόμο μέσα στο δάσος, όπου μπορεί να τύχει να δείτε ελάφια. Αλλά και την Παναγιά την Υψενή. Η μεγάλη ανακάλυψη αυτού του ρεπορτάζ ήταν οι νεαροί σεφ. Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αλλά με ντόπια υλικά και αναφορά στην ροδίτικη παράδοση» υπογράμμισε η κα Grossi.

Για την εξαίρετη εικόνα που είχε για το νησί μας και τη φιλοξενία η Ιταλίδα δημοσιογράφος Mariella Grossi συνέβαλαν τα μέγιστα και Ρόδιοι επιχειρηματίες – χορηγοί του press trip και συγκεκριμένα:
τα ξενοδοχεία Rodos Palace, Aquagrand Exclusive Resort και Marco Polo Mansion Of Rhodes, τα εστιατόρια Marco Polo Restaurant, 12 Nissia Fine Dining, Alexis4Seasons Fish Restaurant, Hellas restaurant, Aquagrand Restaurant, Paraga Restaurant Apollona Village και η επιχείρηση ενοικιάσεων αυτοκινήτων Butterfly Rent a Car.

NO COMMENTS