Από τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ανακοινώνεται ότι κάθε Δευτέρα από τις 8.00 μ.μ. έως τις 8.45 μ.μ., στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται στο Μανδράκι, πίσω από το Δημαρχείο, λειτουργεί  νέο τμήμα υποδοχής ανδρών που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Πειραματικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου και να την ενισχύσουν στις προσεχείς συναυλίες της.  Η συμμετοχή είναι «ανοιχτή» σε όποιον αγαπά το τραγούδι καθώς δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ούτε αυτό που κάποιοι καλούν καλή φωνή. Όλα κερδίζονται στην πορεία μέσα από ειδικά , δημιουργικά και χωρίς κανένα άγχος μαθήματα. Διδάσκει ο διευθυντής Χορωδιών και διδάκτωρ μουσικής παιδαγωγικής, Γιώργος Σακελλαρίδης.

Οι σύγχρονες έρευνες αναφορικά με τη συμμετοχή σε μια χορωδία που λειτουργεί χωρίς το φόβο του λάθους και χωρίς ανταγωνιστικές διαθέσεις, επισημαίνουν ότι το ομαδικό τραγούδι έχει απίστευτα οφέλη στον οργανισμό καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το τραγούδι στη Χορωδία, επισημαίνουν ειδικοί ερευνητές, ενδυναμώνει το αίσθημα συμπόνιας, ομαλοποιεί τον παλμό της καρδιάς, βελτιώνει το αίσθημα κοινωνικής ευημερίας, μειώνει τα συμπτώματα του Πάρκινσον και των πνευμονικών νοσημάτων, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της Πειραματικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, λειτουργεί και τμήμα υποδοχής γυναικών που θέλουν να γίνουν μέλη της συγκεκριμένης Χορωδίας. Για πληροφορίες, (και για τα δύο τμήματα) μιλήστε με τον κ. Γιώργο Σακελλαρίδη στο 697 6968055 ή επικοινωνήστε μέσω Face book στη σελίδα: Γιώργος Σακελλαρίδης Μουσική  Παιδαγωγική.

 

NO COMMENTS