Το 4ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων οργάνωσε μια πανέμορφη γιορτή την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αργυροκάστρου γεμάτη συναίσθημα και αλήθεια που σκοπό είχε να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε το θέατρο της Νέλλης Δημόγλου στην ανάδειξη των παραδοσιακών ελληνικών χορών. Για το έργο της μίλησαν ο συγγραφέας Μιλτιάδης Λογοθέτης, ο Τάκης Διαμαντής (πρωτοχορευτής του θεάτρου Νέλλης Δημόγλου ) , η Γεωργία  Κανταρζή (χορεύτρια, τραγουδίστρια του θεάτρου Νέλλης Δημόγλου) και η τραγουδίστρια Ελένη Καρανάση . Μεταξύ άλλων προβλήθηκε βίντεο όπου μιλούν για την πορεία του σημαντικού θεάτρου ο Σάββας Καραγιάννης πρ. Δήμαρχος, ο αείμνηστος σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης και οι παλιοί χορευτές του θεάτρου Παναγιώτης Μαρκιανίδης και Βαγγέλης Τζέλος.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο εγγονός της Νέλλης Δημόγλου Νικόλας Τζέλος με μια μαντινάδα για την γιαγιά του.

Η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός κορυφώθηκαν με την εμφάνιση των παλιών μουσικών-συνεργατών του θεάτρου Νίκου Φιλιππίδη (κλαρίνο), Παναγιώτη Μουζουράκη (κλαρίνο), Κώστα Φιλιππίδη (λαούτο), Ηλία Αναστασιάδη (λύρα), Γιώργου Παραγιού (λύρα) και Περικλή Λαζαρίδη (νταούλι). Πλαισιωμένοι από τους νέους μουσικούς Νικόλα Τζέλο (λύρα), Άννα Νικητιάδη (κρουστά), Νεκτάριο Καπνουλά (ακορντεόν) και τις τραγουδίστριες Ελένη Καρανάση, Γεωργία Κανταρζή και Λευκοθέα Φιλιππίδη.

Ο κόσμος άρχισε αυθόρμητα να χορεύει με κορυφαία στιγμή την αειθαλή και αγέρωχη Νέλλη Δημόγλου να μπαίνει στο χορό με καλαματιανό και σούστα και να την συνοδεύουν η χορογράφος Έλλη Παρασκευά και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση του 4ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων ανέδειξε την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου θεάτρου ελληνικών παραδοσιακών χορών με το όνομα της Νέλλης Δημόγλου. Μια πρόκληση-πρόσκληση προς την Νέα Δημοτική Αρχή!  

NO COMMENTS