Η Ρόδος στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Πολωνών και το 2023!

Στο “Greek-Polish Tourism & Gastronomy Workshop” που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, συμμετείχε ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, εκπροσωπούμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων προβολής και προώθησης του προορισμού στην τουριστική αγορά της Πολωνίας.
Τα στελέχη του Δήμου είχαν στη Βαρσοβία B2B συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους γραφείων ταξιδιών και διοργανωτές εκδηλώσεων στις οποίες επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη Ρόδο, τον πολιτισμό του νησιού, τη γαστρονομία αλλά και τα θρησκευτικά προσκυνήματα.
Με την άρτια παρουσίαση του προορισμού στο “Greek-Polish Tourism & Gastronomy Workshop” η Ρόδος κατάφερε να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της με την Πολωνική Τουριστική αγορά, η οποία το 2022 κατέλαβε την τρίτη θέση αφίξεων μετά το Ην. Βασίλειο και τη Γερμανία με 167.525 επισκέπτες συνολικά.
«Η Πολωνία αποτελεί σταθερά πλέον την τρίτη τουριστική αγορά για τη Ρόδο, ενώ οι επισκέπτες της, είναι φανατικοί λάτρεις του νησιού μας. Η προτίμησή τους για τον τόπο μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, αυτό αποδείχτηκε ακόμα και σε μια χρονιά δύσκολη για τη χώρα τους, δεδομένου ότι βρέθηκαν στη γειτονιά της εμπόλεμης κατάστασης και δέχθηκαν το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα.


Επομένως, η συμμετοχή μας στο Τουριστικό Workshop της Βαρσοβίας, εντάσσεται αφενός στο πλαίσιο της αναγνώρισης αυτής της αγάπης για τη Ρόδο, αφετέρου διευρύνει την εικόνα του προορισμού μας χρονικά και γεωγραφικά, μέσα και από το θεματικό τουρισμό με το νέο μας προωθητικό υλικό», δήλωσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων κ. Θανάσης Βυρίνης.


Παράλληλα, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης σημείωσε ότι: «Η αγορά της Πολωνίας παρουσιάζει μία σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και εξελίσσεται σε μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για τη Ρόδο. Τις θετικές προοπτικές για την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Πολωνία καταφέραμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο με τη συμμετοχή μας στο Greek-Polish Tourism & Gastronomy Workshop ενώ πρόκειται να υλοποιήσουμε μία σειρά άλλων δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή».
Επισημαίνεται ότι το workshop διοργανώθηκε από την Tourism Media Events (TME), με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Πολωνία του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία, Μιχαήλ Ευστράτιος Δαρατζίκης και η Προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ Πολωνίας & Τσεχίας, κα Νικολέττα Νικολοπούλου.

 

Από το γραφείο τύπου

NO COMMENTS