Το Τραγούδι της Θαλασσινής

H ιστορία της Δωδεκανήσου από τα χρόνια της σκλαβιάς μέχρι την απελευθέρωση της αφηγημένα με στίχους των ποιητών Φώτη Βαρέλη και Γιάγκου Βαρέλη. Ένα διαχρονικό λυρικό έργο, ωδή στις χρόνια του πόνου και της καταφρόνιας, στην σπίθα της ελπίδας, στην τόλμη του αγώνα, στην χαρά της νίκης και στην ομορφιά της ζωής και των νησιών μας.
Την μουσική του έργου υπογράφει ο Ρόδιος συνθέτης Αντώνης Κυζούλης και ερμηνεύτρια θα είναι η επίσης Ροδία διακεκριμένη υψίφωνος Αναστασία Βαρέλη, η οποία συγχρόνως υπογράφει την επιλογή των κειμένων καθώς και την δραματουργία της παράστασης.
Ως αφηγητές συμμετέχουν η Ζωή Κοκαλά και ο Σπύρος Συρόπουλος.
Στο μουσικό έργο συμπράττει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου «Πόλις», υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Άντζελας Σπανού.
Παίζουν οι μουσικοί: Τάσος Αναστασιάδης(βιολί), Ιωάννα Καζαντζίδη(βιολοντσέλο), Τάσος Νάνος(κόρνο), Γιώργος Ξανθόπουλος(φλάουτο και κρουστά), Άντζελα Σπανού(πιάνο), Μιχάλης Χατζηπέτρος(τρομπέτα) και Ελπίδα Βαρέλη(πιάνο σόλο).
Η εκδήλωση αυτή είναι και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου. Διοργανώνεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Παλάτι των Ιπποτών(Καστέλο).
Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.
Για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 22410 27247 και 22410 26385 (εσωτ.4) .
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid-19 που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 4206/12-09-2021.

 

 

Date

Σεπ 21 2021
Expired!

Time

20:30

Location

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

NO COMMENTS