Μουσική – Ποιητική παράσταση ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ του Γιάννη Ρίτσου

Το Σάββατο 1/4/2023 και ώρα 20:00 στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί μουσική – ποιητική παράσταση με θέμα τον “Επιτάφιο” του Γιάννη Ρίτσου. Το έργο που άνοιξε τον δρόμο για να κοινωνήσει ο κόσμος με την ποίηση, μέσα από παραδοσιακά, λαϊκά αλλά και κλασικά στοιχεία της μουσικής.

Η παράσταση θα εκτυλίσσεται διαδοχικά, καθώς κατά τη διάρκειά της ,θα εναλλάσσεται η θεατρική ερμηνεία όλου του έργου, με την μουσική ερμηνεία των μελοποιημένων ποιημάτων. Το μοιρολόι της χαροκαμένης μάνας, ζωντανεύει μέσα από τους στίχους του Ρίτσου και τη μουσική του Θεοδωράκη αντίστοιχα. Ο πόνος της μάνας, πάνω από το σώμα του νεκρού γιου της – διαδηλωτή, που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Επιταφίου, συνάδει με το κλίμα των Αγίων Παθών της Μεγάλης Εβδομάδας που θα ακολουθήσει και με τον πόνο της Παναγιάς όταν βλέπει το παιδί της Χριστό, πάνω στον Σταυρό του μαρτυρίου.

Ο “Επιτάφιος” επίκαιρος όσο ποτέ, εκφράζει στις μέρες μας τον πόνο των μανάδων που μοιρολογούν τις δολοφονημένες κόρες τους τα 2 τελευταία χρόνια, αλλά και τον θρήνο των δεκάδων μανάδων που έχασαν άδικα τα παιδιά τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη…

Στην παράσταση συμμετέχουν οι:

 

Θεατρική Ερμηνεία: Βίκυ Θεολόγη
Σολίστ: Νομική Στάππα – Θανάσης Ζαχαρόπουλος
Οργάνωση – Ενορχήστρωση – Πιάνο: Μαρία Τριανταφύλλου
Μπουζούκι: Μιχάλης Σαράντης
Συνθεσάιζερ: Μίκα Τριανταφύλλου
Ηλεκτρικό Κόντρα Μπάσο: Θανάσης Ζαχαρόπουλος
Κλαρίνο – Κρουστά: Μιχάλης Λαουντός

 

Date

Απρ 01 2023
Expired!

Time

20:30

Location

Προμαχώνας Αγ. Γεωργίου

NO COMMENTS