Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Αχ Πατρίδα μου γλυκιά”

«Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Αχ Πατρίδα μου γλυκιά” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας Καμάρι σε συνδιοργάνωση με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., στο θερινό κινηματοθέατρο Ρόδον»

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και στα 103 χρόνια της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Με την στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι» από την ημέρα ιδρύσεως του εκτός από την ανακάλυψη-εκμάθηση της τοπικής μας παράδοσης ήταν και η Λαογραφία, οι Παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα όλης της Ελλάδας να διδαχθούνε και στα δικά μας παιδιά, στους γονείς και στα μέλη του Συλλόγου μας μέσω των χορευτικών μας τμημάτων σε εκδηλώσεις και παραστάσεις.
Οι καιροί έχουν αλλάξει, οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες, ο κόσμος προχωράει στο μέλλον ξεχνώντας όμως το παρελθόν του κι εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε ψηλά την σημαία του τεράστιου Ελληνικού πολιτισμού και με συνεχείς εκδηλώσεις και δράσεις να τονίζουμε σε όλους ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και να αδιαφορούμε για το τι σημαίνει Ελλάδα.
Δεν μπορεί να ξεχνάμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ο οποίος μάλιστα είχε τεράστιο ρόλο παγκοσμίως. Δεν μπορεί να γίνονται τόσα γύρω μας και εις βάρος μας και εμείς να αδιαφορούμε και όσοι δεν ξέρουμε ποια ήταν πραγματικά η Ελλάδα πρέπει να μάθουμε και πρέπει γιατί «Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την γράψει από την αρχή» κι εμείς δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε να χαρίσουμε τίποτα από την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Ελλάδα είναι και η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, όλα τα νησιά του Αιγαίου, η Κύπρος, όπως Ελλάδα είναι επίσης ο Πόντος, η Κωνσταντινούπολη, η Καππαδοκία και η Σμύρνη, στις οποίες άλλωστε είναι αφιερωμένη η εν λόγω συναυλία.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε !!!
Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:30 στο θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον με ελεύθερη είσοδο, για μία μοναδική βραδιά γεμάτη αναμνήσεις και θύμησες.
Συμμετέχουν:
• Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι».
• Η Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου «Ευάγγελος Μουτάφης».
• 7μελής Ορχήστρα.
• Τραγουδιστές και Χορωδοί.
• Αφηγητές: Χρυσούλα Γιαννίκη και Αριστείδης Μιαούλης.
• Διευθυντής Χορωδίας ο Καντερίσκος Χρήστος.
• Καλλιτεχνική επιμέλεια (τραγούδια, μουσική, χοροί, φορεσιές, κείμενα και βίντεο): Σιαλούπ Ιωσήφ, Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι».
• Βίντεο Μοντάζ, Προβολή-διαφήμιση : Γεώργιος Πάττας.

Με την στήριξη της ΕΡΤ Ν.Αιγαίου.

Χορηγοί Επικοινωνίας :
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑΡΡΙ, ΙΡΙΔΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΡΑΔΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, ΝΟΤΟΣ FM, ΡΑΔΙΟ GALAXY, rodosinfonews.gr, Η ΡΟΔΙΑΚΗ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ !

Date

Αυγ 21 2022
Expired!

Time

19:30

Location

Θερινό Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ
ΡΟΔΟΣ

NO COMMENTS