«Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ» Έκθεση Πυρογραφίας και Ξύλινων Ομοιωμάτων στο Νεστορίδειο

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, διοργανώνουν Έκθεση Πυρογραφίας και Ξύλινων Ομοιωμάτων, αφιερωμένη στη μνήμη της Κυράς της Ρω – Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 18.30.

Η συγκεκριμένη δράση, που αποτελεί πρωτοβουλία του Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) πραγματοποιείται με αφορμή τα 40 έτη από τον θάνατο της Κυράς της Ρω.

Στην έκθεση, θα παρουσιαστούν έργα πυρογραφίας, πανό, πάπυροι και ξύλινα ομοιώματα με τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, καθώς και η Παραδοσιακή Φορεσιά – κειμήλιο 120 ετών. Δημιουργός των έργων είναι ο συνάδελφος και μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου Αρχιλοχίας (ΠΒ) Στράτος Μυλωνάς. Επίσης, θα προβληθεί βίντεο με εικόνες από την ζωή της, δημιουργία του επίσης συνάδελφου και μέλους της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. Επιλοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη.

Κατά την τελετή εγκαινίων, ο βραβευμένος συγγραφέας στην Ευρώπη και την Αμερική, Γιάννης Σκαραγκάς και η Φωτεινή Μπαξεβάνη, μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, θα μιλήσουν για το βιβλίο και την παράσταση «Η Κυρά της Ρω», που έχει ήδη συμπληρώσει τα 5 χρόνια επιτυχίας στην Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ και Αυστραλία. Οι ίδιοι, θα αναφερθούν στον διαχρονικό ανθρωπισμό της ασκητικής γυναίκας και σε όλα τα επίκαιρα θέματα ελληνικότητας και ταυτότητας, που ανοίγει η συμβολική της διαδρομή, ιδίως μετά την οικονομική και πανδημική κρίση.

Να σημειωθεί ότι, εκτός των επίσημων προσκεκλημένων του τόπου μας, στα εγκαίνια της έκθεσης, θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Ένωσης Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), Αντισμήναρχος Δημήτρης Ρώτας.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΓΑΙΟΥ.

Χορηγοί εκδήλωσης: Ζαχαροπλαστείο Γλυκοεπιλογές, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ, Τυπογραφείο 1985 Νίκος Χατζηκαλημέρης, F-COOPERATION, HOPE PHOTOGRAPHY, Ξενοδοχείο RODOS PALACE.

Εγκαίνια: Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 18:30 στην Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου – οδός Ι. & Π. Νεστορίδη (πρώην Κω).

Διάρκεια Έκθεσης: Σάββατο 28 Μαΐου έως Σάββατο 04 Ιουνίου.

Ημέρες & ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 09:00π.μ. – 03:00μ. Δευτέρα – Κυριακή Κλειστά

Με εκτίμηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Ο
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

Αντωνόπουλος Νικόλαος Κεφαλάς Ανέστης
Επχιας (ΠΖ) Ανθστης (Ο)
Τηλ: 6971601974 Τηλ: 6977422225

 

Date

Μάι 28 2022 - Ιούν 04 2022
Expired!

Time

18:30

Location

Νέα Πτέρυγα Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης
ΡΟΔΟΣ

NO COMMENTS