Επετειακή συναυλία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Δημοτικός  Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου παρουσιάζει, την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, στις 21:00 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, επετειακή  συναυλία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο Σώματα μιλούν-Μελωδίες ερμηνεύουν, Είμαστε είς το «εμείς κι΄ όχι είς το «εγώ» ,με φωνή πιάνο και μια χορευτική performance από την ομάδα του Dance Laboratory-Rhodes (DLR).

Τραγουδάει η  υψίφωνος Ελευθερία Ζαράκη, στο πιάνο συνοδεύει η Βίβιαν Αποστόλου  και στο χορό ερμηνεύουν οι Μαρία Μανουκιάν και Ηλίας Μπαγεώργος .

Πρόκειται για ένα δια δραστικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα, μια μουσική συναυλία όπου μέρη της αλληλοεπιδρούν κινητικά με βάση τα σύγχρονα στοιχεία της τέχνης του χορού τα οποία «παντρεύονται» με το ελληνικό μουσικό ύφος, στη ματιά του σήμερα.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων θέλαμε να αναδείξουμε κάποιους από τους συνθέτες που συνετέλεσαν την «Εθνική Σχολή Ελλήνων συνθετών» με έργα για  πιάνο, φωνή και solo πιάνο. Τα έργα αυτά συνέθεσαν επηρεασμένοι από τα καλλιτεχνικά ρεύματα της Ευρώπης και με γνώμονα το ελληνοκεντρικό στοιχείο, οι Μ. Καλομοίρης, Αιμ. Ριάδης, Θ. Σακελλαρίδης, Σ. Σαμάρας, Θ. Σπάθης. Το πρόγραμμα της συναυλίας συμπληρώνουν έργα του Γ. Κωνσταντινίδη, εμπνευσμένα από τη παραδοσιακή δωδεκανησιακή μουσική καθώς και τα πέντε ελληνικά τραγούδια του M.Ravel, εμπνευσμένα από δημοτικά τραγούδια της Χίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με το προβλεπόμενο ποσοστό χωρητικότητας του συναυλιακού χώρου. Ώρα προσέλευση 20:30

 

Απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Είσοδος  Ελεύθερη για το κοινό.

Ευχαριστούμε: Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου  για τη παραχώρηση του χώρου. Το Francesco Infante για το κουστούμι των χορευτών. Τη σχολή χορού Έλλη Παρασκευά για τη παραχώρηση του χώρου για τις πρόβες και  το Τυπογραφείο 1985 Νίκος Χατζηκαλημέρης για το πόστερ προβολής.

 

 

 

 

Date

Ιούλ 01 2021
Expired!

Time

09:00 - 18:00

Location

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

NO COMMENTS