Έκθεση ζωγραφικής «Από τη Εικονογραφία στην Οραματιστική ζωγραφική»

Οπλοθήκη De Milly ( παραχωρείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσων)
1-16/08, 18-24:00 καθημερινά

Η Δήμητρα Νατσκούλη, εικαστικός και ψυχοθεραπεύτρια, γνωστή με το όνομα Ιερή Πνοή, εκθέτει στην Ρόδο, το ταξίδι της από την Αγιογραφία στην Οραματιστική ζωγραφική.


Η έκθεση είναι αναδρομική και αφορά μια πρωτοπόρα πορεία από την βυζαντινή εικονογραφία στην σύγχρονη βυζαντινή ζωγραφική και τέλος στην οραματιστική ζωγραφική. Η βυζαντινή ζωγραφική είναι μια πλούσια εικαστική γλώσσα, συνέχεια της αρχαίας ελληνικής και η καλλιτέχνης επιδιώκει να την αναδείξει μέσα και έξω από το θρησκευτικό της πλαίσιο.


Παράλληλα, αυτούς τους μήνες εργάζεται πάνω στο εικαστικό πρότζεκτ ψυχολογικού και μυθολογικού περιεχομένου, ” Πλανητική Συνείδηση: Το Αρχέτυπο της Γαίας” και αφορά την δημιουργία έργων εμπνευσμένων από το αρχέτυπο της Γαίας όπως το βιώνει μέσα από τις επισκέψεις της σε συγκεκριμένα σημεία έντονου ιστορικού, μυθολογικού και ενεργειακού ενδιαφέροντος.

Ξεκινώντας από τους Δελφούς υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διανύει μια εικαστική διαδρομή στα ιερά μέρη της αρχαίας Ελλάδας (Τροφώνειο άντρο, Ελευσίνα, , Θερμοπύλες) αλλά και της χριστιανικής πίστης (σπήλαιο της Αποκάλυψης και προσεχώς στους Αγίους τόπους).

Το νησί της Ρόδου αποτελεί σταθμό για την έμπνευσή της. Η ίδια μας λέει ” Βασικός σκοπός της επίσκεψής μου στο νησί, πέρα από την έκθεση, είναι η δημιουργία ενός πίνακα εμπνευσμένου από το αρχέτυπο της Γαίας, όπως θα το βιώσω στον ναό του Απόλλωνα. Μετά την οικολογική όμως καταστροφή νιώθω την ευθύνη να μεταθέσω το ενδιαφέρον της δημιουργίας στην καμμένη γη του νησιού”.
Περισσότερα για το έργο της θα βρείτε στο http://ieripnoi.com
Instagram: ieri.pnoi

 

Date

Αυγ 01 2023 - Αυγ 16 2023
Expired!

Time

18:00 - 12:00

Location

ΘΟΛΟΣ ΝΤΕΜΙΓΥ
ΡΟΔΟΣ

NO COMMENTS