Έκθεση «Στιγμές» του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου 5 Ιουνίου – 16 Ιουλίου 2021

«Στιγμές» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στη Νέα Πτέρυγα του ΜΝΤ με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, αγιογραφίας, κ.ά. 36 καλλιτεχνών-μελών του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου, από τις 5 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου 2021.
Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι εικαστικοί στο εισαγωγικό τους σημείωμα, «Κάθε εποχή στο πέρασμα των αιώνων, αφήνει το στίγμα της, δημιουργώντας μέσα από τη διαμόρφωση των γεγονότων, την ανάλογη αίσθηση και αισθητική των πραγμάτων. Αυτή που εμείς ζούμε και ανήμποροι καλούμαστε να διαχειριστούμε, μας οδήγησε σε τρόπους ζωής και σκέψης που, αν μη τι άλλο, αναθεώρησαμε και επεξεργαστήκαμε τα δεδομένα και τα σίγουρα της ζωής. Ελευθερίες ανεκτίμητες, απλόχερα δοσμένες, έγιναν «Στιγμές» που χάσαμε και μάθαμε πλέον να τις εκτιμούμε. Διότι, όπως είπε και ο Οscar Wild, μας έμαθαν να μετράμε τα λεπτά, τις ώρες, τις μέρες, τα χρόνια , αλλά κανένας δεν μας είπε για τη σημασία της στιγμής. Στιγμές που θυμόμαστε και στιγμές που πέρασαν, στιγμές στο χρόνο που μας άλλαξαν, στιγμές που μέσα μας μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες, μας χαρίζουν χαμόγελο ή μας γεμίζουν θλίψη. Εκτίμηση στην κάθε στιγμή, προσπάθεια η ζωή μας να είναι γεμάτη αληθινές, ουσιαστικές, όμορφες, χαρούμενες στιγμές, με τον εαυτό μας, με τη γη μας, με τους αγαπημένους μας, με το κάθε τι!».

Καλλιτέχνες: Ατσάς Σπύρος, Βαξοβάνου Σοφία, Γιαννούλη Ευανθία, Γαλανοπούλου Αγαθή, Γιαννικάκη Μαίρη, Δανιηλίδου Τζένη, Δανιηλίδου Καστελλοριού Έφη, Διακονικόλας Γιάννης, Διακονικόλα Μαρία, Ζαφείρη μαρία, Ζαφείρης Παντελής, Θαρενού Νίνα, Καντίνου Κατερίνα, Κελεπέρας Νικόλαος, Κατσογριδάκη Μαίρη, Κοντου Βικτώρια, Κινούς Βασίλης, Κουρτίδου Μαρία, Κρητικού Βαρβάρα, Κατίνας Λοϊζος, Λεντάκη Σμάρω, Νικολίτση Καλλιόπη, Κερκές Χούλια, Ματσουκάρη Καθολική, Μαχαιρίδης Γιάννης, Μηναδάκη Φωτεινή, Περδίκη Κοζέτα, Σεργιάνης Σπύρος, Στεργενάκη Σταματία,Τσιμέττα Μαρία, Χαρτοφύλη Ελένη, Χατζηαλεξίου Χρήστος, Χατζηγιακουμή Μαίρη, Χρήστου Καλλιόπη, Παρντιέ Ντομινίκ, Φεϊζίδης Κώστας.
Ο Σύλλογος Εικαστικών Δωδεκανήσου (Σ.Ε.Δ.) ιδρύθηκε το 1985 με έδρα τη Ρόδο, με χαρακτήρα «μη κερδοσκοπικό», από την αγάπη των καλλιτεχνών για όραμα τέχνης. Σήμερα, αριθμεί 87 ενεργά μέλη – καλλιτέχνες που δημιουργούν έργα Ζωγραφικής, Ψηφιδωτού, Βιτρώ, Γλυπτικής, Εγκατάστασης, Αγιογραφίας, Εγκαυστικής, Χαρακτικής, Μπατίκ, Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας και Ψηφιακής Τέχνης.
Σκοπός του Σ.Ε.Δ. είναι να συμβάλλει στην πολιτιστική εξέλιξη του τόπου, να αναπτύσσει και να διαδίδει τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, να ενθαρρύνει και να αναδεικνύει καλλιτεχνικά τα μέλη του καθώς και να συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός «πολιτιστικού γίγνεσθαι».
Για την πραγμάτωση του σκοπού του, ο Σ.Ε.Δ. οργανώνει και προωθεί δραστηριότητες όπως, εκθέσεις, δημοσιεύσεις και εκδόσεις, διαλέξεις-ομιλίες, εργαστήρια εικαστικών τεχνών και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, βραβεύσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς., συμμετοχή σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα όπου αυτά υπάρχουν.
Κάθε μορφή εικαστικής έκφρασης γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, σε επαφή με το παρελθόν, αλλά κυρίως με αγάπη για την τέχνη.
https://artaegean.wordpress.com

Λόγω των συνθηκών που ισχύον δεν θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι δωρεάν για το κοινό έως τις 30 Ιουνίου.
Έναρξη έκθεσης: Σάββατο 5 Ιουνίου 7-9 μ.μ.
Από Δευτέρα 7 Ιουνίου η έκθεση θα λειτουργεί τις ημέρες και ώρες λειτουργείας του Μουσείου

Νεστορίδειο Μέλαθρο
Πλ. Γ. Χαρίτου, 100 Χουρμαδιές, Ρόδος
Τ. +30 2241036646
contact@mgamuseum.gr
fb @mgamuseum
instagram @mgamuseum
mgamuseum.gr

Date

Ιούν 05 2021 - Ιούλ 16 2021
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Location

Νέα Πτέρυγα Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης
ΡΟΔΟΣ

NO COMMENTS