Εικαστική έκθεση στο Κατάλυμα της Γαλλίας με την εικαστικό Βατσάκη Ευαγγελία

Πρότζεκτ ΝΟΑ
1 – 10 / 08 /2022
καθημερινά
10.00 – 14.00 & 18.00 – 20.00

Εικαστική έκθεση στο Κατάλυμα της Γαλλίας με ζωγραφική και βιντεοεγκατάσταση, θα παρουσιαστεί από 1-10 Αυγούστου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την 1 Αυγούστου ώρα 19.00.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει τα έργα της εικαστικού Ευαγγελίας Βατσάκη που προέκυψαν μέσα από το πρότζεκτ ΝΟΑ: εργαστήρια ζωγραφικής σε όλα τα χωριά της Ρόδου, διανύοντας όλες τις αποστάσεις με ποδήλατο. Θα εκτεθούν 44 ζωγραφικοί πίνακες ακρυλικών σε καμβά, που δημιούργησε εν μέσω αυτών των ζωγραφικών κύκλων, με έμπνευση από το δημιουργικό της ομάδας κάθε φορά. Κάθε ένας πίνακας αντιστoιχεί και σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι του πρότζεκτ ΝΟΑ, που διήρκησε από αρχές Μάη έως μέσα Ιουλίου το 2022.

Το κάθε έργο επηρεασμένο από το αντίστοιχο χωριό και τους ανθρώπους του, δίνει μια άλλη διάσταση στο σύνολο. Ξεκινώντας από την αφαίρεση αυτή τη φορά, η καλλιτέχνης αναζητά τη Μορφή μέσα από τη ρευστότητα των χρωμάτων, κι όταν καταφέρνει να την αναγνωρίσει την σχεδιάζει, την εμφανίζει επάνω στις επιφάνειες κάθε καμβά.
Παράλληλα θα εκτίθεται φωτογραφικό υλικό από κάθε εργαστήρι που θα εξιστορεί τη δράση. Κάποιες φωτογραφίες θα περιλαμβάνουν τους υπαίθριους κύκλους των συμμετεχόντων – συνδημιουργών, κάποιες τα έργα του συνόλου κι ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από την δράση.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εικαστική εγκατάσταση στο χώρο με όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, σε μια λειτουργία αναπαράστασης της πραγματικής διαδικασίας. Μια προσομοίωση της δράσης σε εσωτερικό χώρο, σε μια προσπάθεια να τους φέρει πιο κοντά στην εμπειρία αυτή, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται βίντεο με πλάνα από το καλλιτεχνικό αυτό ταξίδι, τις διαδρομές με το ποδήλατο και τα βιντεοημερολόγια της καλλιτέχνιδος.

Διοργάνωση ΔΟΠΑΡ
Χορηγός ποδηλάτου: Διαδρομές diadromes
Χορηγός επικοινωνίας: Περιοδικό Λωτός lotosmag.gr
Έντυπο υλικό: Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη
Καλλιτέχνις – υλοποίηση: Βατσάκη Ευαγγελία evatsaki.com
Με την ευγενική υποστήριξη της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου

Date

Αυγ 01 2022 - Αυγ 10 2022
Expired!

Location

Γαλλικό Κατάλυμα

NO COMMENTS