ΔΟΠΑΡ – DLR#8 on wheels, Inner Globe on tour- εκπαιδευτικά σεμινάρια σύγχρονου χορού

Το Dance Laboratory Rhodes – DLR αποφασίζει να δημιουργήσει μια πορεία με τελική διαδρομή το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Η συγκεκριμένη πορεία θα ξεκινήσει με ένα “βανάκι” όπου θα ταξιδεύει από χωριό σε χωριό μεταφέροντας την αύρα του χορού στα διάφορα μέρη του νησιού. Το DLR επισκέπτεται μία προς μία τις κοινότητες γεμάτο ενθουσιασμό και όρεξη για αλληλεπίδραση. Στα μέρη αυτά θα διεξάγονται σεμινάρια Σύγχρονου Χορού για όλες τις ηλικίες και επίπεδα χωρίς να είναι απαραίτητη η προηγούμενη επαφή με τον χορό, θα δράσουν ώς εργαστήρια γνωριμίας.
Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν απο τις 9 έως 12 Απριλίου 2022 στα παρακάτω μέρη:
• 9 Απριλίου – Πολιτιστικός Σύλλογος Λίνδου “Απόστολος Παύλος” (17:00-20:00).
• 10 Απριλίου – Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνα “Αττάβυρος” (16:00-19:00).
• 11 Απριλίου – Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου “Το Αμπερνάλλι” (18:00-21:00).
• 12 Απριλίου – Σύλλογος Πολιτισμού και περιβάλλοντος Αφάντου “Παναγία Καθολική” (17:00-20:00).
Μας ενδιαφέρει η δράση στον ιστό της Ρόδου, πιστεύουμε ότι ο χορός αλλά και η παρουσία του Φεστιβάλ χρειάζονται να υπάρχουν και σε σημεία εκτός της πόλης.
Η ιδέα του “DLR#8 on wheels, Inner Globe on tour” είναι μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων να καταφέρει να διοχετεύσει τον Σύγχρονο Χορό στις κοινότητες του νησιού, ώστε να γίνει ο χορός προσβάσιμος σε όλους καθώς και να επικοινωνήθει η διοργάνωση του καλοκαιρινού Φεστιβάλ.
Διδασκαλία σεμιναρίου Μαρία Μανουκιάν.
Συντομη περιγραφη και όνομα σεμιναρίου “Inner Globe”.
Το Inner Globe είναι η διαδικασία κίνησης η οποία εστιάζει στην αφύπνιση του σώματος ερευνώντας τις ιδιότητες της σφαίρας σαν σχήμα και κατάσταση στο χώρο. Η δημιουργία είναι τρόπος ζωής. O χορός κρατά συνεχεία σε επαγρύπνηση τον άνθρωπο υπενθυμίζοντας του την σχέση του με το σώμα. Ο χορός μια παγκόσμια γλώσσα του σώματος. Μια γλώσσα στην οποία εκπαιδευόμαστε όλοι, καθημερινά ακόμα και εάν δεν το κάνουμε συνειδητά. Στο Inner Globe όλες οι αρθρώσεις κινούνται με πολυδιάστατο τρόπο, αλλάζοντας ποιότητες, ροή και δυναμικές με στόχο τη δημιουργία ενός νέου κινητικού μοτίβου. Σκοπός είναι να ανακαλύψουμε στο σώμα μας, την χαλάρωση, και την συσπείρωση της ενέργειας στον εσωτερικό πυρήνα μας ώστε να αναπτύξουμε μεγάλες ταχύτητες, ενδυνάμωση και έκρηξη δυναμικών.
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όσους τους ενδιαφέρει η κίνηση (αθλητές, γυμναστές, ηθοποιούς, μουσικούς, μαθητές – τριές, μαμάδες, μπαμπάδες).
Ελέυθερη είσοδος.
Επικοινωνία: dancelaboratoryrhodes@gmail.com & 6947633151
Poster: Gavriil Karpathios
Photo: Nick Gerontas

 

Date

Απρ 09 2022 - Απρ 12 2022
Expired!

NO COMMENTS