3ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας

Ρόδος, Παρίσι, 21 Σεπτεμβρίου 2021
Σε λιγότερο από ένα μήνα το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία γιορτάζει την τρίτη δημιουργική του χρονιά στη Ρόδο.
Το Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για τις 22 με 31 Οκτωβρίου 2021.
Για την ανακοίνωση του μουσικού προγράμματος και την άφιξη της Γαλλικής χορωδίας Mikrokosmos, το Φεστιβάλ παρουσιάζει μια πρωτότυπη ταινία η οποία διεισδύει στα παρασκήνια της χορωδίας μέσα από μια ιστορία που διαδραματίζεται μεταξύ των μουσικών-ηθοποιών.
Η ταινία ονομάζεται « Passion/Πάθος » και είναι Ελληνογαλλικής παραγωγής. Ένα μουσικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο ταξίδι διάρκειας 20 λεπτών.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, στην πόλη Βιερζόν και στο νησί της Ρόδου με την συμμετοχή Ελλήνων και Γάλλων ηθοποιών όπως ο Gabriel Mirété, η Léa Issert, ο Κωστής Σαββιδάκης, ο Σπύρος Σπανός, η Πειραματική Χορωδία του Δήμου Ρόδου η Θεατρική ομάδα Πράξης κ.α.
Η ταινία « Passion/Πάθος » είναι διαθέσιμη στο κανάλι Youtube του Φεστιβάλ : https://youtu.be/jX5y3o4yELg
Γέφυρα Παρίσι-Ρόδος
Το Φεστιβάλ « Ευρωπαϊκή Πολυφωνία » είναι μια σημαντική Ελληνογαλλική συνεργασία που ξεκίνησε το 2019. Αυτός ο πρωτότυπος και πολυδιάστατος καλλιτεχνικός θεσμός δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés και της Ars Artis που έχει την έδρα της στη Ρόδο.
Για δέκα συνεχόμενες ημέρες, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι μουσικής και τέχνης. Στο φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής στις οποίες συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Είναι ένας καινούργιος τρόπος γνωριμίας του κοινού με την κλασική μουσική μέσα από την τέχνη.
Ένας από τους κυριότερους στόχους του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως εξέχουσας καλλιτεχνικής πρωτεύουσας και η εδραίωση της σαν έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς πολιτιστικού τουρισμού διεθνώς. Επίσης, κύριο μέλημα του φεστιβάλ αποτελεί η ανάπτυξη και η προώθηση της μουσικής στους νέους.
Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T). Είναι μια συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ) και της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου. Με την σημαντική στήριξη του ΠΡΟΤΟΥΡ, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και από ιδιωτικούς φορείς που στηρίζουν ανιδιοτελώς τον Πολιτισμό.

Για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες ανακαλύπτοντας τη Γαλλική χορωδία Mikrokosmos, σας προσκαλούμε στο 3ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί αρχές Οκτωβρίου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ηλεκτρονική σελίδα του Φεστιβάλ : www.festivaleuropeanpolyphony.com

Χρύσανθος Αντωνίου, Σάββας Καραντζιάς
Καλλιτεχνικοί συν-διευθυντές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία-Ρόδος
epolyphonyfestival@gmail.com

 

Date

Οκτ 22 2021 - Οκτ 31 2021
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Location

Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

NO COMMENTS