3η HISTORICA

Η Historica 2021 δεν θα είναι μία απλή ποδηλατική εκδήλωση ή ένας απλός αγώνας… Από 7 έως 10 Οκτωβρίου, θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα το ποδήλατο αλλά και δράσεις για το περιβάλλον. Μία ακόμη πρωτοβουλία των διοργανωτών (Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου Ιβίσκος) είναι τα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα γίνουν στο αμφιθέατρο, του «Νεστορίδειου» Μελάθρου. Συγκεκριμένα ο δάσκαλος Χάρης Συργιάννης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου, από 6 έως 8 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα τα πρωινά θα κάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ο ίδιος θα παρουσιάσει στους προσκεκλημένους μαθητές, όλες τις φυσικές ομορφιές του νησιού, θα προβάλλει βίντεο και διαφάνειες τη χλωρίδα και την πανίδα της Ρόδου και φυσικά θα δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης και διάφορων δράσεων.


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, όπως όλα τα ΚΠΕ της χώρας, στοχεύει στη δημιουργία γνωστικού και αξιακού υπόβαθρου στους μαθητές και στους νέους, ώστε να αναπτύξουν υπεύθυνες στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές, που θα συμβάλουν στην προστασία της οικολογικής ισορροπίας, της ποιότητας ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου το Κέντρο σχεδιάζει, αναπτύσσει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, οργανώνει και υλοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών, οργανώνει και υλοποιεί ημερίδες, συνέδρια, συμπόσια, εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παράγει εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, οργανώνει, αναπτύσσει και συμμετέχει σε δίκτυα ΠΕ, αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες, αναπτύσσει συνεργασίες με την τοπική κοινωνία και προωθεί την εκπαιδευτική έρευνα.
Το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων διαθέτει τεχνικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (βιντεοπροβολείς, τηλεσκόπια, μετεωρολογικό σταθμό, όργανα μέτρησης), εργαστήριο βιολογίας φυσικοχημείας (μικροσκόπια, στερεοσκόπια), βιβλιοθήκη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων- συνεδριακό κέντρο, ποδήλατα βουνού, αξιοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην κοιλάδα των Πεταλούδων και την αίθουσα μικροβιολογικού εργαστηρίου του για τα προγράμματα του Κέντρου.

Για μία ακόμη χρονιά και τρίτη συνολικά ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου Ιβίσκος διοργανώνει το μεγάλο ποδηλατικό ραντεβού με την… ιστορία, την Historica 2021. Από 7 έως 10 Οκτωβρίου, η καρδιά της ποδηλασίας θα «χτυπάει» στη Ρόδο και με τη βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Επιμελητηρίου και της Ε.Ο.Π., θα διοργανώσει το ραντεβού με την… ιστορία της ποδηλασίας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το τετραήμερο ποδηλατικό ραντεβού και οι διοργανωτές ήδη κάνουν αγώνα δρόμου, ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 7 Οκτωβρίου.
Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.historica.gr, ενώ λεπτομέρειες μπορούν να γίνουν γνωστές στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook (historicagreece) και στο instagram (historica_greece). Τηρώντας ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο και έχοντας πάντα ως σκεπτικό το «ισχύς εν τη ενώσει», οι διοργανωτές της Historica προετοιμάζονται πυρετωδώς για να προσφέρουν νέες εκπλήξεις, μεγάλες συγκινήσεις και στιγμές από το σπουδαίο παρελθόν της Ρόδου στην ποδηλασία. Στην προσπάθεια αυτή θα βρίσκονται δίπλα όλοι οι φορείς του νησιού, αφού ο αθλητικός τουρισμός και η προβολή της Ρόδο μέσω της σπουδαίας ποδηλατικής ιστορίας είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια της 3ης Historica, που θα γυρίσει τα ρολόγια πολλά χρόνια πίσω και θα θυμίσει τις αξέχαστες στιγμές του αθλήματος στο νησί.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Οκτ 07 2021 - Οκτ 10 2021

Time

08:00 - 18:00

NO COMMENTS