3η HISTORICA

Οι διοργανωτές της Historica 2021 ανακοινώνουν και επίσημα την αλλαγή ημερομηνίας της μεγάλης και ιστορικής ποδηλατικής συνάντησης, η οποία τελικά θα γίνει από 6 έως 9 Οκτωβρίου (αντί για 7-10 του μήνα). Αυτό σημαίνει ότι οι διεργασίες της Historica θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 9 του μήνα, όσο δηλαδή θα είναι ανοιχτή και η έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο.
Από κει και πέρα θα υπάρξει συνάντηση με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ κ. Τάσο Σπανό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γαστρονομική βραδιά στις Πηγές Καλλιθέας το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και που θα γράψει τον επίλογο της τετραήμερης ποδηλατικής συνάντησης στη Ρόδο.

 Παράλληλα, οι εγγραφές συνεχίζονται διαδικτυακά στην Historica, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.historica.gr) και η αντίστροφη μέτρηση για το σημαντικό ποδηλατικό event έχει ήδη ξεκινήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Historica 2021 διοργανώνουν ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ιβίσκος», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, όπως όλα τα ΚΠΕ της χώρας, στοχεύει στη δημιουργία γνωστικού και αξιακού υπόβαθρου στους μαθητές και στους νέους, ώστε να αναπτύξουν υπεύθυνες στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές, που θα συμβάλουν στην προστασία της οικολογικής ισορροπίας, της ποιότητας ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου το Κέντρο σχεδιάζει, αναπτύσσει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, οργανώνει και υλοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών, οργανώνει και υλοποιεί ημερίδες, συνέδρια, συμπόσια, εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παράγει εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, οργανώνει, αναπτύσσει και συμμετέχει σε δίκτυα ΠΕ, αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες, αναπτύσσει συνεργασίες με την τοπική κοινωνία και προωθεί την εκπαιδευτική έρευνα.
Το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων διαθέτει τεχνικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (βιντεοπροβολείς, τηλεσκόπια, μετεωρολογικό σταθμό, όργανα μέτρησης), εργαστήριο βιολογίας φυσικοχημείας (μικροσκόπια, στερεοσκόπια), βιβλιοθήκη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων- συνεδριακό κέντρο, ποδήλατα βουνού, αξιοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην κοιλάδα των Πεταλούδων και την αίθουσα μικροβιολογικού εργαστηρίου του για τα προγράμματα του Κέντρου.

Date

Οκτ 06 2021 - Οκτ 09 2021
Expired!

Time

21:00 - 21:00

NO COMMENTS