Επίσκεψη του Δημάρχου κ. Καμπουράκη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού

0
162

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης. Μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα το πρωί πραγματοποίησα επιτόπιο έλεγχο στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, συνοδευόμενος από συνεργάτες μου και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Το θλιβερό θέαμα των εγκαταστάσεων αποτυπώνει την αδιαφορία που επέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα όσοι είχαν την ευθύνη της διαχείρισής τους, και αναρωτιέμαι αν υπό αυτές τις συνθήκες μπορούμε πραγματικά να μιλάμε για βιολογικό καθαρισμό. Με την υφιστάμενη κατάσταση είναι απλά ζήτημα χρόνου να βρεθούμε αντιμέτωποι με επικίνδυνες καταστάσεις κι απειλές για το περιβάλλον μας.
Για τη νέα Δημοτική Αρχή η νόμιμη και επιστημονικά ορθή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής των Ροδιτών αλλά και την τουριστική εικόνα του νησιού μας. Έχουμε έτοιμο master plan συνολικά για το αποχετευτικό δίκτυο και θα δώσουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις βιολογικού καθαρισμού για όλο το νησί με ορθολογικό σχεδιασμό, προτεραιότητες και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των απαιτούμενων έργων. Το περιβάλλον είναι το κοινό σπίτι μας. Τέλος η αδιαφορία. Ξεκινάμε να νοικοκυρέψουμε τον τόπο και να του ξαναδώσουμε τη λάμψη που αξίζει.”

NO COMMENTS