Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Εμπορίου του Δήμου Ρόδου και του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποίησε κοινή επίσκεψη – αυτοψία στην Λαϊκή Αγορά Αγίου Δημητρίου στη Δημοτική Κοινότητα της Ρόδου.
Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κύριος Απόστολος Ασπράκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ρόδου κύριος Τσούλλος Νίκος. Η επίσκεψη αυτή προγραμματίστηκε με αφορμή το γεγονός ότι αμφότεροι ανέλαβαν πρόσφατα τα καθήκοντα τους, προκειμένου να διαπιστώσουν οι ίδιοι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κεντρική Λαϊκή Αγορά του Δήμου Ρόδου, κατά τη λειτουργία της.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν με τους πωλητές που δραστηριοποιούνται στην Λαϊκή Αγορά και τους δημότες που την επισκέφθηκαν για τις αγορές τους, προέκυψε το συμπέρασμα ότι λειτουργεί σε σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο, πλην όμως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης των υποδομών και της λειτουργίας της, καθώς και μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την βελτίωση των υποδομών, για την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας της, καθώς και για την επίλυση των προβλημάτων που καταγράφηκαν, θα αποφασιστούν και θα δρομολογηθούν άμεσα με τη στενή συνεργασία των δύο συναρμόδιων υπηρεσιών αλλά και τη συνεργασία τους με άλλους φορείς, από τους οποίους θα ζητηθεί η συνδρομή τους.

Στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς και η αναβάθμισή της, ώστε να προσφέρει σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες και τους επισκέπτες του όμορφου τόπου μας.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες επισκέψεις για αυτοψία, με παρόμοιο σκοπό και στόχο, πραγματοποιήθηκαν το πρόσφατο χρονικό διάστημα στους χώρους που ασκείται υπαίθριο στάσιμο εμπόριο στην Πύλη Ντ’Αμπουάζ, στην πλατεία Πατριάρχη Αλεξανδρείας (Νεώριο) και στην πλατεία Σύμης, ενόψει της λειτουργίας τους την επερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς και στη Λαϊκή Αγορά στην οδό Βύρωνος.

 

 

 

 

NO COMMENTS