Μετά το διεθνή «Γύρο Νοτίου Αιγαίου» και το «Γκραν Πρι Ρόδου», ακολουθεί ο τρίτος και τελευταίος αγώνας των Διεθνών ποδηλατικών εκδηλώσεων του νησιού για το 2022, που είναι ο Διεθνής ποδηλατικός «Γύρος Ρόδου». Είναι τετραήμερος, συνολικής απόστασης 446 χιλιομέτρων και θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 27 Μαρτίου 2022.
Tην κορδέλα της εκκίνησης του «Γκραν Πρι Ρόδου», που έγινε την Κυριακή, έκοψε ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. Μαζί του ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Νικολής και ο πρόεδρος του διοργανωτή Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος» κ. Γιάννης Παπασταματάκης.
Ο κ. Κολιάδης, αφού ευχήθηκε στην εκκίνηση σε όλους τους ποδηλάτες καλή επιτυχία, τόνισε σε δηλώσεις του:
«Ο αθλητισμός στη Ρόδο είναι κάτι πολύ σημαντικό από την Αρχαία Ελλάδα. Είναι στο αίμα μας. Συμμετέχοντας ενεργά, σαν αθλητές, διοργανωτές, ακόμη και σαν φίλαθλοι. Από τη μια αυτό, από την άλλη, ότι ζούμε από τον τουρισμό σε έναν παραμυθένιο τόπο με αμέτρητα πλεονεκτήματα, μας κάνει όλους να επιθυμούμε τη διοργάνωση και καθιέρωση κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, όπως οι διεθνείς ποδηλατικές εκδηλώσεις που διεξάγονται τώρα στη Ρόδο. Έχουμε τη διάθεση και προπάντων, τις δυνατότητες.
Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως, καθώς σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, το 25% των τουριστών κάνει σπορ στις διακοπές. Η Ρόδος διαθέτει όλα τα κριτήρια για να παραμείνει σε αυτό το πλαίσιο.
Ποδηλατικά, έχουμε ιδιαίτερη παράδοση. Έχουμε καταφέρει να διοργανώσουμε τα τελευταία χρόνια σημαντικότατους αγώνες, με αθλητές και ομάδες υψηλού επιπέδου. Πρέπει να τους προβάλουμε, να τους διαφημίζουμε και το κυριότερο, να συνεχίσουμε να τους αγκαλιάζουμε. Οι ποδηλατικοί αγώνες της Ρόδου είναι όλων των Ροδιτών. Συμμετέχουμε με κάθε τρόπο, προς όφελος μας».

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Διοργανωτές της κορυφαίας ποδηλατικής γιορτής «Rhodes International Events» είναι, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ροδήλιος» και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων «Sports Tours Hellas». Συνδιοργανωτές είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ενώ υποστηρικτής είναι
το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ).

ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
AEGEAN AIRLINERS, H HOTELS, GIA GIAMAS, IVISKOS και XATZHMANOLHS EKO
-Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας) και της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

VIDEO PROMO OF INTERNATIONAL CYCLING EVENTS OF RHODES
https://www.youtube.com/watch?v=WQS6qlUdOOo

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

 

NO COMMENTS