Η Ρόδος εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Γερμανούς και φέτος

Tην εικόνα ενός ασφαλούς και πολυδιάστατου τουριστικού προορισμού, ενός τόπου που συνδυάζει τη μοναδική φυσική ομορφιά, με τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό, τις δυνατότητες που παρέχει για ειδικές μορφές τουρισμού, διαπίστωσαν για άλλη μία φορά για τη Ρόδο και διαδικτυακά, τουριστικοί παράγοντες της Γερμανίας και κυρίως δημοσιογράφοι σπουδαίων μέσων της χώρας και bloggers, μετά το πέρας των συζητήσεων που είχαν με στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου και του ΠΡΟΤΟΥΡ, κατά τη διάρκεια της “ITB Digital Business Day – Ψηφιακής Επιχειρηματικής Ημέρας” που πραγματοποιήθηκε χθες 17 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο της ΙΤΒ Berlin 2022.

Υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, που αποτέλεσε και ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης των συμμετεχόντων στα συνέδρια που διεξήχθησαν υπό ψηφιακή μορφή, λόγω Covid 19, στην μεγαλύτερη Διεθνή Τουριστική Έκθεση στον κόσμο ITB Berlin 2022, όπως το “ITB Berlin Convention Διαδικτυακό Συνέδριο” από τις 8-10 Μαρτίου και η “Digital Business Day 2022- Ψηφιακή Επιχειρηματική Ημέρα” στις 17 Μαρτίου 2022.
Σε όλα τα συνέδρια και τις εκδηλώσεις τέθηκαν επί τάπητος το μέλλον και η ανθεκτικότητα του τουριστικού κλάδου, οι τάσεις, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις για την ανάπτυξη του τουρισμού τα επόμενα χρόνια και φυσικά πως επηρεάζουν τον τουρισμό οι εξελίξεις από την πανδημία, η κλιματική κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Παρά την γενικότερη ρευστή κατάσταση παγκοσμίως, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της πανδημίας, η Ρόδος οφείλει και συνεχίζει να υλοποιεί μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου και του ΠΡΟΤΟΥΡ, όλη εκείνη την προετοιμασία και προεργασία για την υποδοχή και φέτος των χιλιάδων επισκεπτών που επιλέγουν το νησί για τις διακοπές τους, ειδικότερα μετά από τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια» υπογράμμισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Αθανάσιος Βυρίνης.
Για το σκοπό αυτό η συμμετοχή της Ρόδου στην ΙΤΒ 2022 πραγματοποιήθηκε χθες απευθείας με συνομιλίες μέσω βιντεοκλήσεων και μηνυμάτων καθώς και ανταλλαγή επαφών. Για την καλύτερη δε δυνατή επικοινωνία και προώθηση της Ρόδου πέραν του κ. Βυρίνη και στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού και του ΠΡΟΤΟΥΡ, στις συζητήσεις ήταν παρών και έμπειρος Γερμανόφωνος ξεναγός, μέλος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να επισκεφτούν την Ρόδο και με τους οποίους έγιναν και οι συζητήσεις έδειξαν δημοσιογράφοι, bloggers, influencers και υπεύθυνοι τουριστικών γραφείων και πρακτορείων, οι οποίοι ήθελαν πληροφορίες, ψηφιακό υλικό και κυρίως εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν την Ρόδο για να αποκτήσουν ίδια εικόνα του προορισμού.

Από την πλευρά των στελεχών του νησιού τονίστηκε πόσο πολυδιάστατο είναι το τουριστικό προϊόν του νησιού, οι ειδικές- εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Ρόδος και το πόσο ασφαλής είναι ο προορισμός.

Σαφώς ικανοποιημένος από την διαδικτυακή παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου και του ΠΡΟΤΟΥΡ στην έκθεση ΙΤΒ 2022, ο κ. Βυρίνης υπογράμμισε: «Η γερμανική αγορά δίνει και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά τουρισμού της Ρόδου και θα πρωταγωνιστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου στις αφίξεις. Η Ρόδος είναι εξαιρετικά δημοφιλής και ασφαλής προορισμός για τους Γερμανούς και οι Ροδίτες επιχειρηματίες εκφράζουν την αισιοδοξία τους, για την πορεία του τουρισμού και φέτος.
Η Ρόδος παρέχει υπηρεσίες ανάλογες των προσδοκιών που έχουν οι επισκέπτες μας οι οποίοι προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας».

NO COMMENTS