Συμμετοχή του «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΡΟΔΟΥ» σε δενδροφύτευση

0
556

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΡΟΔΟΥ» της «Α.Μ.Κ.Ε. Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης  Δήμου Ρόδου» είχαν την τιμή και χαρά να συμμετάσχουν στην δεντροφύτευση που διοργάνωσε ο Όμιλος Mitsis Hotels στo πλαίσιo της περιβαλλοντικής του δράσης                 “Be part of our green story”, στην περιοχή της Απολακκιάς Ρόδου με την συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Δημόσιας Υγείας κ. Γεώργιος Τριάντος, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά των κέντρων «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΡΟΔΟΥ» προσκεκλημένοι της προέδρου του Ομίλου Mitsis Hotels κας. Χριστίνα Μήτση, συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα της δεντροφύτευσης που αποτελούνταν από  πελάτες και εργαζομένους του ομίλου.

Ο Αντιδήμαρχος κ Τριάντος ευχαριστεί θερμά την κα. Μήτση για το ζεστό καλωσόρισμα και για το γεύμα που παρασχέθηκε στα παιδιά και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ –ΜΕΑ Δήμου Ρόδου και την κα. Φαίη Λεούση διευθύντρια εταιρικών υποθέσων του ομίλου για την πρωτοβουλία να συμμετέχουν τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην πολύ σημαντική περιβαλλοντική δράση που διοργανώθηκε στην Νότια Ρόδο.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ»  & «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΠΝΟΗ» που λειτουργεί η ΑΜΚΕ του Δήμου Ρόδου, είναι δύο πρότυπες χρηματοδοτούμενες  κοινωνικές δομές στα Δωδεκάνησα, που στόχο έχουν την ένταξη παιδιών και εφήβων με αναπηρίες σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Τα δύο κέντρα  λειτουργούν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το έτος 2002 και 2007 αντίστοιχα και σήμερα φιλοξενούν 40 παιδιά, που πάσχουν από σύνδρομο DOWN, νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητικά προβλήματα.Είναι στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή, τεχνικούς εκπαιδευτές κτλ) και παρέχουν σε καθημερινή βάση, δωρεάν τις υπηρεσίες στα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμά τους.

                                                    Για την ΑΜΚΕ

                                                     Ο Πρόεδρος

                                                Τριάντος Γεώργιος

                                 Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Δημ. Υγείας

                                                   Δήμου Ρόδου

NO COMMENTS