1η Επίσημη τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιαλυσού-Δήμου Ρόδου

0
421

Πραγματοποιήθηκε ή 1η Επίσημη τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιαλυσού-Δήμου Ρόδου στην αίθουσα συνεδριάσεων της κοινότητας Ιαλυσού στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00

Προηγήθηκε η Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού και τις Αρμοδιότητες των οργάνων Διοίκησης Κοινοτήτων, σύμφωνα με τη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών .

Η πρόεδρος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ξεκίνησε τη τακτική συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου ανακοινώνοντας εξαρχής τη βεβαιότητα της σίγουρης συνεργασίας μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας.

Αναφέρθηκε επιγραμματικά σε τρεις πυλώνες λειτουργίας :

  1. Ότι είναι στο χέρι όλων μας να φτάσουμε την Ιαλυσό στο επίκεντρο των εξελίξεων, να γίνουμε μια δημοτική κοινότητα- πρότυπο, που θα αξίζει να ζεις, να την επισκέπτεσαι, να δημιουργείς και να εργάζεσαι γι αυτήν.

  2. Αρκετά με την αδιαφορία, την απραξία ,τους διχασμούς, αρκετά με τις ρηχές αντιπαραθέσεις.

  3. Σύμφωνα με τις αρμοδιότητες μας που είναι γνωμοδοτικές θα συμβάλουμε και θα πιέσουμε για το καλύτερο του τόπου μας, θα εργαστούμε συλλογικά με οργανωμένο σχέδιο και πυξίδα για το συμφέρον του τόπου μας.

Στη συνέχεια, την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Ιαλυσού χαιρέτησαν και ευχήθηκαν καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα μας οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ιαλυσού :

Η κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά, Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας & Καθημερινότητας του πολίτη, δήλωσε ότι :

¨Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ποιότητας ζωής των πολιτών με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και θα στηρίξουμε την κάθε προσπάθεια του τοπικού συμβουλίου και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που θα προκύπτουν για την Ιαλυσό και μια Ρόδο που θα λάμπει ξανά. Στόχος μας είναι να οργανωθούν οι επιμέρους τομείς το συντομότερο δυνατό και να αξιοποιηθεί το υπάρχον δυναμικό με τον καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε να βελτιωθεί ο νευραλγικός τομέας της καθημερινότητας και συνεπώς η εικόνα της πόλης αλλά και των κατοίκων.¨

Στη συνέχεια έλαβαν το λογο οι νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρόδου: Ιωάννης Κορωναίος, Ευδοκία Πάττα -Αποστολίδη και Κων/νος – Παντελής Προυσάλογλου ,οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν στην πρόεδρο και στα μέλη του τοπικού Συμβουλίου καλή επιτυχία στο νέο τους έργο και δήλωσαν ότι θα στηρίζουν κάθε θετική ενέργεια και προσπάθεια τους.

Κατόπιν την 1η επίσημη συνεδρίαση του συμβουλίου της κοινότητας Ιαλυσού χαιρέτησαν με τη σειρά τους οι νεοεκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι και αφού αντάλλαξαν ευχές για καλή δύναμη και καλή συνεργασία στο νέο λειτούργήμα τους εκφράζοντας ο καθένας ξεχωριστά τις απόψεις τους.

Προτάθηκε επίσης να γίνει εισήγηση σε επόμενο συμβούλιο για την τροποποίηση κανονιστικής απόφασης σχετικά με τις ώρες λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην Κοινότητα Ιαλυσού σύμφωνα με τις νέες κείμενες διατάξεις,καθώς και την αστυνομική διάταξη για τη την τήρηση της κοινής ησυχίας .

Ακολούθησε η πλήρης ενημέρωση της Προέδρου της Κοινότητας Ιαλυσού

κας Στεφανίας Στάγκα σχετικά με τις ενέργειες –παρεμβάσεις- εργασίες – συντηρήσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και του προσωπικού μας, καθώς και τις επίσημες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αντιδημάρχους και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα αναφορικά με:


-1) Τον καθαρισμό και το πλύσιμο των προαύλιων χώρων όλων των σχολείων πριν από τον αγιασμό.

– 2) Τον καθαρισμό και το πλύσιμο του κοιμητηρίου, όπως επίσης και τις εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού. Τη βαφή κάποιων σημείων, όπως: κολωνάκια- πόρτα εισόδου- στύλοι φωτισμού και τη σύνταξη κανονισμού λειτουργίας.

-3) Τον καθαρισμό του κολυμβητηρίου περιμετρικά. Την ανάγκη περίφραξης και απομάκρυνσης των μπάζων (γιατί έγινε σκουπιδότοπος).

-4) Τον καθαρισμό και το πλύσιμο της κεντρικής πλατείας,  τη συντήρηση και επισκευή της πλατείας, όπως η τοποθέτηση κυβόλιθων και μαρμάρων σε αντικατάσταση των σπασμένων, με στόχο να γίνει ξανά η πλατεία προσβάσιμη σε παιδιά και στο κοινό με ασφάλεια, να είναι δηλαδή λειτουργική. Για την πραγματοποίηση τοποθέτησης προβολέα με στόχο την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και την επιδίωξη για την άμεση λειτουργία των τουαλετών από την ιδιωτική εταιρία που τις έχει αναλάβει.

-5) Τον προγραμματισμό περάσματος του σάρωθρου από τους κεντρικούς δρόμους και τους δρόμους μέσα στην πόλη, όπου υπάρχει δυνατότητα.

-6) Την τοποθέτηση 40 κάδων ανακύκλωσης οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

-7) Την επισκευή του Γυμνασίου Ιαλυσού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και διαγωνισμό από τον δήμο Ρόδου.

-8) Την επισκευή και την βαφή της αίθουσας του Λυκείου Ιαλυσού, όπως επίσης τον καθαρισμό των φρεατίων και επισκευή των μπασκετών.

-9) Την τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού στο 2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού στην Αγία Παρασκευή και τη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

-10) Την αντικατάσταση των φωτιστικών στα γραφεία της κοινότητας και τον καθαρισμό όλων των χώρων, πλην των γραφείων για τα οποία υπεβλήθη αίτημα στην διεύθυνση υγείας της Π.Ν.ΑI. για τον έλεγχο της υφιστάμενης κατάστασης τους και τη σύνταξη πρωτοκόλλων καταστροφής και απολύμανσης.

-11) Την καθαίρεση επικίνδυνων ιστών φωτισμού και τον προγραμματισμό τοποθέτησης νέων φωτιστικών ιστών το συντομότερο.

-12) Την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Αντιδήμαρχο Ιαλυσού, Αρχαγγέλου και Καλλιθέας κ. Γιώργου Πατσάη. Στη συνάντηση έγινε μια εκτενέστερη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού, θέματα λειτουργίας καθημερινότητας, καθαριότητας, προγραμματισμός έργων, και εργασιών προς εξέλιξη και τέθηκαν οι προτεραιότητες και τα ζητήματα της περιοχής τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν.
Έγινε επίσης αναφορά στο υπάρχον διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, καθώς και στο τροχαίο υλικό που βρίσκεται στην διαθεσιμότητα της Κοινότητας Ιαλυσού του δήμου μας.

Δηλώσεις του αντιδημάρχου αναφέρονται σε πρόσφατη ανακοίνωση του σε προηγούμενη αναρτημένη Δημοσίευση στο επίσημο Διαδυκτιακό μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού.

-13) Την τοποθέτηση προσωπικού στη Ιαλυσό για τις ανάγκες της καθημερινότητας από τις τελευταίες προσλήψεις σε συνεργασία και συνεννόηση με την Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακής Λειτουργίας & Καθημερινότητας του Πολίτη κυρία Τσαμπίκα Κιαχαγιά.

-14) Τη γενομένη συζήτηση σχετικά με τα οχήματα, τα οποία βρίσκονται υπό διάλυση, και το εργατικό προσωπικό που αναγκάζεται να εργάζεται χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία.

(Αναφορικά με τα οχήματα γίνεται ό προγραμματισμός άμεσης συντήρησης και επισκευής τους )

-15) Την παραλαβή ηλεκτρικού εξοπλισμού από την κεντρική αποθήκη προμηθειών, καθόσον δεν υπήρχε διαθέσιμο υλικό συντήρησης, για το οποίο δεν υπήρξε ο απαραίτητος προγραμματισμός διάθεσης του.

-16) Τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ Αλέξανδρο Κολιάδη σε θετικό και εγκάρδιο κλίμα κατά την οποία ο πρόεδρος δήλωσε ότι θα έχει συναντήσεις και θα συνεργάζεται μόνο με τους προέδρους των κοινοτήτων για το προγραμματισμό των δράσεων και εκδηλώσεων.


-17) Την παραχώρηση χώρου στην κεντρική πλατεία και τη στήριξη της εκδήλωσης της 3
ης Γιορτής Καράβολα & Λακούδας που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Ιαλυσού μετά από αίτημα τους .

-18) Την συναίνεση στο να πραγματοποιηθεί ο 6ος αγώνας ανάπτυξης της Ιππικής αντοχής από τον ιππικό όμιλο ΚΑΔΜΟΣ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στην περιοχή της Φιλερήμου όπου αποκλειστική ευθύνη είχαν οι παραπάνω φορείς.

-19) Τον προγραμματισμό εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστουγέννα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα θα υπάρξει ενημέρωση μετά την υποβολή των προτάσεων του γραφείου και της Επιτροπής Πολιτισμού- Αθλητισμού- Τουρισμού. Υποβλήθηκε σχετική πρόταση στο ΔΟΠΑΡ και στην Περιφέρεια για τη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων.

-20) Το κλείσιμο και την περίφραξη της παιδικής χαράς στη Πλατεία Ράπτη .και την υποβολή νέων προτάσεων για παιδικές χαρές σε άλλους χώρους σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες .

-21) Την ενημέρωση γα τη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο διοικητικής εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ Ιωάννη Καμπούρη, ο οποίος προτίθεται να επισκεφτεί με υπηρεσιακούς παράγοντες την Ιαλυσό, προκειμένου να ξεκινήσει την καταγραφή δυσλειτουργιών και προβλημάτων του ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

-22) Την πρόταση για την συγκρότηση εθελοντικών επιτροπών εργασίας:

α-Καθημερινότητας-Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας

β-Κοινωνικής Μέριμνας-Υγείας –Πρόνοιας –Παιδείας

γ-Τουρισμού- Πολιτισμού-Αθλητισμού

δ-Περιβάλλοντος-πρασίνου-Εθελοντισμού

Οι επιτροπές εργασίας θα έχουν χαρακτήρα εθελοντισμού και με την προσφορα των μελών τους θα καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της κοινότητας μας .

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο επίσημος εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ Στάγκας Στεργος , ειδικός σύμβουλος σε θέματα τεχνικών έργων, ο οποίος μας ενημέρωσε λεπτομερώς για τα έργα της ΠΝΑΙ που εκτελέστηκαν και για αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την πόλη της Ιαλυσού, καθώς για το νέο προγραμματισμό που θα προκύψει από το νέο τεχνικό πρόγραμμα σε συνεργασία και με τη νέα δημοτική Αρχή.

Τέλος, το τοπικό συμβούλιο συζήτησε τα διαφορά τρέχοντα θέματα και εξέθεσε της απόψεις του.

Η πρόεδρος κλείνοντας την 1η τακτική συνεδρίαση ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.

Ευχαριστώ Με εκτίμηση

Η πρόεδρος της Κοινότητας Ιαλυσού

Στεφανία Στάγκα

NO COMMENTS