Το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κρεμαστής συμμετέχει για μία ακόμα φορά σε πρωτοβουλίες που έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών απέναντι στην προστασία ακτών και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη δράση με συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Κρεμαστής στην παραλία Κρεμαστής.

Με σκοπό να προβάλλει το σημαντικό πρόβλημα των απορριμμάτων στο περιβάλλον και την ανάγκη πρόληψης της ρύπανσης, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA συντονίζει στη χώρα μας, στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2018, την εκστρατεία «Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» με Στρατηγικό Συνεργάτη Επικοινωνίας το National Geographic. Το σύνθημα της φετινής εκστρατείας είναι «Στο κυνήγι του χαμένου… πλαστικού»  και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, της μεγαλύτερης εθελοντικής δράσης του είδους της στον κόσμο, που συντονίζει η HELMEPA με τη δική σας πολύτιμη συμβολή, για 28η συνεχή χρονιά στη χώρα μας.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και δράσης ο Δήμος Ρόδου, Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου με την βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων (Tablet – Marine LitterWatch) καταγράφει σκουπίδια,  αποτσίγαρα, καλαμάκια, πλαστικά μπουκάλια, κ.α., μαζί με τους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς και σε συνεργασία με το δήμο Ρόδου θα παρέχει τα υλικά πρώτης ανάγκης (γάντια μιας χρήσης και σακούλες απορριμμάτων).

*Προηγείται ενημέρωση από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Πεταλούδων για την σημασία της δράσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες καθαρισμού ακτών και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

  Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου

Χαράλαμπος Συργιάννης

NO COMMENTS