Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο έργο «Τηλεφροντίδα με ρολόι και βραχιόλι»

0
50

Το σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι αποτελεί το 5o υποέργο του Ταμείου Ανάκαμψης για το οποίο επιδοτείται ο Δήμος Ρόδου.
Η υπηρεσία υποστήριξης αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων είναι μια κοινωνική υπηρεσία τηλεφροντίδας που στοχεύει στην υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης στο σπίτι τους. Άτομα που ενδεχομένως κινδυνεύουν λόγω ηλικίας, ή με προβλήματα υγείας ή κοινωνικής απομόνωσης, λαμβάνουν εξατομικευμένη προσοχή ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας, να μειωθεί το αίσθημα της μοναξιάς στην καθημερινή ζωή, ενισχύοντας την ανεξαρτησία, ανιχνεύοντας και αποτρέποντας επικίνδυνες καταστάσεις.
Το έργο αφορά φροντίδα σε πιλοτικό στάδιο 100 ατόμων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν έχοντας βαριά προβλήματα υγείας. Εγκαθίσταται από τον ανάδοχο ο εξοπλισμός που είναι το βραχιόλι το οποίο το φοράει το άτομο που χρήζει τηλεφροντίδας καθώς και ένα ηχείο. Σε κάθε σπίτι του ατόμου που απαιτείται τηλεφροντίδα πρέπει να υφίσταται γραμμή δεδομένων δηλαδή σύνδεση ίντερνετ.
Το βραχιόλι καταγράφει τις συνήθεις κινήσεις του ασθενούς και δημιουργεί το σύνηθες προφίλ του, δηλαδή το σύνολο των δραστηριοτήτων του σε καθημερινή βάση και σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποια παράξενη δραστηριότητα ενημερώνεται το κέντρο ελέγχου που στη συνέχεια ενημερώνει τους υπευθύνους (Υπηρεσία βοήθεια στο σπίτι, συγγενείς ,κλπ). Το ίδιο συμβαίνει αν πατηθεί και το κουμπί πανικού. Επισημαίνεται ότι στα 50 από τα βραχιόλια υπάρχει και η δυνατότητα ανίχνευσης πτώσης.
Από Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους για να συμμετάσχουν στο έργο «Τηλεφροντίδα με ρολόι και βραχιόλι» τηλεφωνικά στο 210-7004635. Επίσης, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 θα μπορούν να υποβάλλουν και ηλεκτρονικά την αίτηση τους από αντίστοιχο banner που θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου, www.rhodes.gr.

NO COMMENTS