Βραβεύτηκαν οι μαθήτριες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ψηφιακής φωτογραφίας του Δήμου Ρόδου και της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών

0
130

H βράβευση των μαθητριών που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρόδου και τη Διεύθυνση Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχιακού Μεγάρου, από τον Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Στράτο Καρίκη, τον Αντιδήμαρχο, Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων, κ. Παναγιώτη Σταμάτη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νέων Τεχνολογιών & Πληροφορικής, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Καμπούρη, παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, κ. Νίκου Μανίκαρου και του Τμηματάρχη Νέων Τεχνολογιών, κ. Χρήστου Πανά.

Οι πέντε μαθήτριες που διακρίθηκαν είναι οι: Μαριάννα Μπίκου (1ο ΓΕΛ) Μαριάννα Κεφάλα (1ο ΓΕΛ), Μαίρη Βασιλοπούλου (3ο ΓΕΛ), Μαρίνα Λούκαρη (2ο ΓΕΛ), Αικατερίνη-Μαρία Παναή (ΓΕΛ Σορωνής), οι οποίες (ή αντίστοιχα οι γονείς τους) παρέλαβαν τον τιμητικό έπαινο μαζί με αναμνηστικά δώρα από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού (πραγματοποιήθηκε από την 28η Μαΐου 2021 έως και την 17η Οκτωβρίου 2021), όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναρτήσουν στον λογαριασμό τους στο Instagram μία ή περισσότερες φωτογραφίες από τα αγαπημένα τους μέρη της Ρόδου, χρησιμοποιώντας το hashtag #kids4Rhodes. Όπως εξήγησε ο κ. Σπυρόπουλος, σκοπός ήταν να αποκτήσουν ξανά τα παιδιά την επαφή με το νησί και τη φύση, που λόγω της παρατεταμένης καραντίνας από την πανδημία είχαν στερηθεί. Να βγουν από το σπίτι και να περιηγηθούν στην πόλη και στα ιστορικά μνημεία είτε μόνοι τους είτε με την παρέα τους. Να (ξανα)γνωρίσουν τα φυσικά τοπία του νησιού και να αντιληφθούν τις ομορφιές του τόπου μας. Ο κ. Σπυρόπουλος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Ευχήθηκε στις μαθήτριες που διακρίθηκαν να εξελίξουν το χόμπι τους. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Μανίκαρο και τον κ. Πανά για τη συμβολή τους.

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης από την πλευρά του συνεχάρη τις μαθήτριες και τους γονείς τους. Τόνισε ότι αποτελεί κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Καμπουράκη να είναι κοντά στην κοινωνία και ιδιαίτερα κοντά στα νέα παιδιά μέσα από τέτοιες δημιουργικές διαδικασίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μέσω του διαγωνισμού και με τη χρήση της Τεχνολογίας, τα παιδιά κατάφεραν να ανακαλύψουν και να αναδείξουν  το καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον του νησιού. Ευχήθηκε τέλος καλή σταδιοδρομία στις μαθήτριες που διακρίθηκαν και πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

Ο διαγωνισμός παρότρυνε τα παιδιά να μυηθούν στην τέχνη της φωτογραφίας, τόνισε ο κ. Σταμάτης και επεσήμανε ότι ίσως η βράβευσή τους λειτουργήσει και ως έναυσμα να εξελίξουν το χόμπι τους σε επάγγελμα. Δήλωσε δε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες φέρνουν κοντά το Δήμο Ρόδου με τη νεολαία και τους δημότες.

Τέλος ο κ. Γιάννης Καμπούρης, ο οποίος την περίοδο που πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός διετέλεσε Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δήλωσε πώς αυτός ο διαγωνισμός συνέβαλε και στην εξωστρέφεια της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Ρόδου αλλά και στο να ανακαλύψουν τα παιδιά τις σελίδες του δήμου Ρόδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να έχει συνέχεια και ότι θα μπορούσε να συγκεντρωθούν όλες οι φωτογραφίες από τον πρώτο και τους επόμενους διαγωνισμούς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία έκθεση ή κάποιο αντίστοιχο event. Συνεχάρη όλες τις μαθήτριες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

 

 

Εκ του γραφείου τύπου

NO COMMENTS