Βιωματικό Σεμινάριο Επιμέλειας Εαυτού & Αυτοάμυνας για Γυναίκες

0
279

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Εξασκώντας τη Δύναμη της Ευαλωτότητας»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο των έξι χρόνων λειτουργίας του, συνδιοργανώνει με το Φιλότιμο Ίδρυμα βιωματικό σεμινάριο επιμέλειας Εαυτού & Αυτοάμυνας για γυναίκες με τίτλο: «Εξασκώντας τη Δύναμη της Ευαλωτότητας» την Τρίτη 14 Ιανουαρίου από τις 9:00 έως τις 13:00 στην αίθουσα Καλλιπάτειρα των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία.

«Πρόκειται για ένα καινοτομικό βιωματικό σεμινάριο σχεδιασμένο αποκλειστικά για γυναίκες που έχει ως στόχο τόσο την ψυχολογική όσο και τη σωματική τους ενδυνάμωση» δήλωσε  ο κ. Στράτος Καρίκης, αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστευσης και συνεχίζοντας επισήμανε: «Η ευαλωτότητα είναι σύγχρονη ψυχολογική έννοια, που δεν υποδηλώνει αδυναμία αλλά αντιθέτως το αυθεντικότερο κομμάτι του εαυτού μας, στο οποίο βιώνονται οι σημαντικότερες ανθρώπινες εμπειρίες και από το οποίο πηγάζουν οι ισχυρότερες και ανθεκτικότερες αξίες του χαρακτήρα μας».

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο ψυχολόγος κ. Μάνος Χατζημαλωνάς και η προπονήτρια και πρωταθλήτρια πολεμικών τεχνών κα. Ευαγγελία Πότσου, οι οποίοι  θα αναπτύξουν την πολυδιάστατη έννοια της ψυχοκοινωνικής και σωματικής ευαλωτότητας, παρουσιάζοντας εργαλεία ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης με αποτελεσματικές τεχνικές ετοιμότητας και αυτοάμυνας. Οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να καταπιαστούν με τις έννοιες βιοτροπισμού (αφηγηματικός αυτοπροσδιορισμός, συναισθηματική ανθεκτικότητα, ανάδειξη δυνατοτήτων χαρακτήρα κα), να εκπαιδευτούν σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους επιμέλειας (ενσυνειδητότητα, διαφραγματικές ασκήσεις, μικρο-φροντίδα/ροή), ενώ παράλληλα θα εξασκηθούν συνδυαστικά σε τεχνικές σωματικής ενδυνάμωσης (στάση σώματος, ανάλυση κινήσεων) και αυτοπροστασίας (όρθια συμπλοκή, μάχη εδάφους, αποκλιμάκωση).

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν με περιορισμένες θέσεις, λόγω της  ιδιαιτερότητας του. Όσες γυναίκες επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Ρόδου: 2241067155 – 2241067120 και 2241067128. Ώρες επικοινωνίας 9:00- 15:00μ.μ. καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.  Στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σύντομα Βιογραφικά Εισηγητών:

Ο Μάνος Χατζημαλωνάς είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στις ατομικές και οργανωσιακές παρεμβάσεις εφαρμοσμένης θετικής ψυχολογίας (B.Sc., M.Sc.). Έχει διδάξει ηθική και ιστορία της φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο του BostonCollege και από το 2018 εκπονεί έρευνα στην συμβουλευτική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότας. Είναι ιδρυτής του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού ‘Φιλότιμο Ίδρυμα’ με διεθνή ερευνητική δραστηριότητα γύρω από την ανάπτυξη επιμορφωτικών προγραμμάτων Ηθοπαιδείας για μικρούς και μεγάλους με αφετηρία την έννοια ‘φιλότιμο’. Από το 2015 διοργανώνει τα συνέδρια TEDxRhodes και TEDxYouth@Rhodes στη Ρόδο.

Η Ευαγγελία Πότσου είναι αθλήτρια πολεμικών τεχνών στα άθληματα του Okinawa Κarate, του Shιto Ryu (SportKarate), του Jiu jitsu και του Brazilan jiujitsu. Αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας από το 2006 έως και σήμερα, απαριθμώντας πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είναι πτυχιούχος της γυμναστικής ακαδημίας του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητισμού – Αθλητικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι αναγνωρισμένη δασκάλα στο χώρο του Fitness ως «Group & Personal Trainer» και πιστοποιημένη προπονήτρια jiujitsu από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

NO COMMENTS