Η υποστήριξη και η ενίσχυση των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Χάλκη, Σύμη, Τήλος και Καστελλόριζο) συγκαταλέγονται μέσα στις αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΠ. Νοτίου Αιγαίου 2014-2020. Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννης Καμπούρης, αρωγοί αυτών των προσπαθειών, δρομολογούν δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Π.Ε. Ρόδου.


Με την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Τήλου στην πρόταση υλοποίησης δράσεων για τους ηλικιωμένους δημότες και στο πλαίσιο λειτουργίας της κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά, πραγματοποιήθηκε 3ήμερη επίσκεψη στο νησί της Τήλου.
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Τρίτη 19/10/2021 έως την Πέμπτη 21/10/2021, από στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και συγκεκριμένα δύο (2) Κοινωνικούς Λειτουργούς και μια (1) Ψυχολόγο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υλοποιήθηκαν οι κάτωθι δράσεις:
• Συνάντηση εργασίας με τη Δήμαρχο Τήλου, κα Καμμά Μαρία, την Αντιδήμαρχο σε θέματα Πολιτισμού κα Καμμά Άννα και το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όπου συζητήθηκαν οι ανάγκες των μόνιμων κατοίκων του νησιού και έγινε συντονισμός των δράσεων, που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα επίσκεψης των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας στο νησί.
• Διενεργήθηκαν 23 κατ΄ οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένους δημότες, όπου εφαρμόστηκε το Ερωτηματολόγιο Ανίχνευσης Πρώιμων Συμπτωμάτων της Άνοιας ( Mini Mental State Examination , MMSE)
• Πραγματοποιήθηκαν 16 ατομικές συναντήσεις, όπου δόθηκε αναλυτική πληροφόρηση για τις κοινωνικές παροχές- επιδόματα

Τέλος, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήλου, πραγματοποιήθηκε :
-ομιλία, με θέμα την «Ενεργό Γήρανση» και
-παρουσίαση των διαδικτυακών ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων για την Τρίτη Ηλικία, του προγράμματος με τίτλο «Γερνάμε Ενεργά».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Τήλου και συγκεκριμένα τη Δήμαρχο Τήλου, κα Καμμά Μαρία, την Αντιδήμαρχο σε θέματα Πολιτισμού κα Καμμά Άννα και το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και όλους τους δημότες Τήλου, για την φιλοξενία και την υποστήριξη των δράσεων, που υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ναυτιλιακή Εταιρεία Dodekanisos Seaways, για την ευγενική χορηγία της μετακίνησης των Στελεχών του Κέντρου Κοινότητας στο νησί της Τήλου.

Εκ του γραφείου τύπου

NO COMMENTS