Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου, στο πλαίσιο του προγράμματος “e-twinning-A school for All” στο οποίο συμμετέχουν μαζί με σχολεία της Ιταλίας, της Κροατίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Ουγγαρίας.
Τους επισκέπτες μαθητές και τις μαθήτριες καθώς επίσης τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Δημάρχου-Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής & Μετανάστευσης, κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος τους ξενάγησε στο Δημαρχιακό Μέγαρο και τους εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Απάντησε στις εύστοχες και καίριες ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τις αρμοδιότητες του Δήμου Ρόδου που αφορούν τον τομέα Παιδείας και ειδικότερα τη στήριξη της λειτουργίας των σχολείων και την αναβάθμιση-συντήρηση των σχολικών μονάδων.


Ο κ. Καρίκης συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα “e-twinning” και την ενασχόλησή τους με θέματα που απασχολούν την σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη την Ευρώπη, παροτρύνοντάς τους να μελετούν, να και να βρίσκουν πάντα χρόνο για παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση. Τόνισε ότι τα νέα παιδιά αποτελούν το μέλλον του τόπου, καθώς θα κληθούν στο μέλλον να αναλάβουν ενεργό ρόλο στα κοινά. Γι’ αυτό αποτελεί χρέος και ευθύνη των τοπικών Αρχών να παροτρύνουν τους νέους, να εξοικειωθούν με το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Καρίκης σημείωσε ότι οι πόρτες του Δήμου Ρόδου θα είναι πάντα ανοιχτές για τη μαθητική νεολαία του νησιού.

 

Εκ του γραφείου τύπου

NO COMMENTS