Τα εργαστήρια ξεκίνησαν τον Μάιο και ολοκληρώθηκαν στα μέσα Ιουλίου, με την εικαστικό Ευαγγελία Βατσάκη να μεταβαίνει από το ένα χωριό στο επόμενο με το ποδήλατο καθημερινά, πραγματοποιώντας ζωγραφικούς κύκλους στη φύση κάθε χωριού. Συνολικά διένυσε 534 χιλιόμετρα στα 42 χωριά του νησιού, με σύνολο 349 συμμετεχόντων όλων των ηλικιών! Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ακρυλικά σε καμβά και τα έργα τα έπαιρναν μαζί τους οι συμμετέχουσες/οντες.

Η εκκίνηση έγινε από τα Κοσκινού, το πρώτο χωριό ανατολικά του νησιού και η καλλιτεχνική και ποδηλατική διαδρομή συνεχίστηκε ως το νοτιότερο άκρο, την Κατταβιά, επιστρέφοντας δυτικά έως την Ιαλυσό και την πόλη της Ρόδου.

Τα χωριά με τη σειρά: Κοσκινού, Καλυθιές, Αφάντου, Ψίνθος, Αρχάγγελος, Αρχίπολη, Πλατάνια, Μαλώνα, Μάσσαρη, Κάλαθος, Πυλώνα, Λίνδος, Λάρδος, Λάερμα, Γεννάδι, Ασκληπειό, Βάτι, Μεσαναγρός, Λαχανιά, Κατταβιά, Απολακκιά, Αρνίθα, Ίστριος, Προφύλια, Μονόλιθος, Σιάνα, Αγ.Ισίδωρος, Έμπωνα, Κρητηνία, Απόλλωνα, Σάλακος, Διμυλιά, Καλαβάρδα, Φάνες, Σορωνή, Θεολόγος, Δαματριά, Μαριτσά, Παστίδα, Παραδείσι, Κρεμαστή, Ιαλυσός, Ρόδος (Μόντε Σμιθ και Ροδίνι).
Διοργάνωση ΔΟΠΑΡ
Χορηγός ποδηλάτου: Διαδρομές
Χορηγός επικοινωνίας: Περιοδικό Λωτός lotosmag.gr,
Έντυπο υλικό: Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη
Καλλιτέχνις – υλοποίηση: Βατσάκη Ευαγγελία
Για περισσότερες λεπτομέρειες στο instagram & facebook: NOA eva vatsaki

 

NO COMMENTS