Στο πλαίσιο υλοποίησης καινοτόμων λύσεων για έξυπνες πόλεις, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση τριών έξυπνων διαβάσεων με φωτιστικά σώματα τύπου LED στην πόλη της Ρόδου. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν στην οδό 7ης Μαρτίου (έμπροσθεν Ακταίον), στη συμβολή Ακτής Μιαούλη & 28ης Οκτωβρίου και στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανικολάου & Καλύμνου.
Το Σύστημα Έξυπνης Διάβασης Πεζών ανιχνεύει τους πεζούς που πρόκειται να διασχίσουν τη διάβαση, μέσα από ένα έξυπνο σύστημα αισθητήρων. Αυτοί οι αισθητήρες στέλνουν ένα σήμα και ενεργοποιούν αυτόματα τα LED πάνελ που είναι ενσωματωμένα στην άσφαλτο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί στα οχήματα να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών στις διαβάσεις.


Με τη λειτουργία των έξυπνων διαβάσεων, ο Δήμος Ρόδου συμβάλλει στην οδική ασφάλεια των πολιτών και συμβάλλει στη μείωση των ατυχημάτων για τις ευπαθείς ομάδες.
Το project θα επεκταθεί καθώς έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση για τοποθέτηση άλλων 10 έξυπνων διαβάσεων στο νησί μας .
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πληροφορικής και Νέων τεχνολογιών

Σπυρόπουλος Σπύρος

NO COMMENTS