Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου-ΣΕΕΜΠ, κ. Βασίλη Δοντά και μέλη της Διοίκησης, καθώς επίσης με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εστιατόρων Δωδεκανήσου «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» κ. Γιάννη Κλούβα και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σταύρο Ζουρούδη είχε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας & Καθημερινότητας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Καραμαρίτης.


Σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της ευταξίας και καθαριότητας στη Μεσαιωνική Πόλη, στο Νιοχώρι και στο κέντρο της Πόλης. Ο κ. Καραμαρίτης δήλωσε ότι τόσο στην Παλιά Πόλη όσο και στην περιοχή του Νεοχωρίου θα συγκεντρώνουν σε καθημερινή βάση τα απορρίμματα από τις επιχειρήσεις εστίασης και τα εμπορικά καταστήματα από ένα ηλεκτροκινούμενο και ένα συμβατικό όχημα αντίστοιχα.
Εστιάτορες και καταστηματάρχες, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό καθαριότητας, οφείλουν να διατηρούν τροχήλατους κάδους και να εναποθέτουν στα οχήματα τους σάκους των απορριμμάτων.
Επιπλέον, ο κ. Καραμαρίτης ενημέρωσε, ότι θα αυξηθεί η συχνότητα σάρωσης των σοκακιών στη Μ. Πόλη στο Νιοχώρι και στις γειτονιές της πόλης, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται πλύσεις του οδοστρώματος. Επίσης έχει ξεκινήσει η πλύση των κάδων απορριμμάτων ενώ έχουν παραγγελθεί νέοι κάδοι και νέα καλαθάκια που πρόκειται να τοποθετηθούν σύντομα σε όλο το νησί.

 

Εκ του γραφείου τύπου

NO COMMENTS