Η Ρόδος για πρώτη φορά σε συνδυαστικά πακέτα τουριστικών πρακτορείων των ΗΠΑ

Με επιτυχία στέφθηκε η διήμερη παρουσία της Ρόδου στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop (14-15 Νοεμβρίου) στο Μανχάταν της νέας Υόρκης. Ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) συμμετείχε στο Workshop, έχοντας οργανώσει από πριν τα ραντεβού και τις επαφές με τουριστικούς πράκτορες από τη Νέα Υόρκη καθώς επίσης και από άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και κατάφερε να ανοίξει το δρόμο για το «ξεκλείδωμα» της αμερικανικής τουριστικής αγοράς, από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Καμπουράκη.
Συγκεκριμένα η Ρόδος πρόκειται να αποτελέσει βασικό μέρος των τουριστικών πακέτων που θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ελλάδα, ενώ μέχρι τώρα δεν συμπεριλαμβανόταν. Έχοντας κάνει την κατάλληλη προεργασία και έχοντας ερευνήσει τις ανάγκες των τουριστικών πρακτορείων των ΗΠΑ, ο ΠΡΟΤΟΥΡ προσέφερε ένα τρίτο προορισμό/destination στο Αιγαίο για τους Αμερικανούς τουρίστες στην ταξιδιωτική κουλτούρα των οποίων το island hopping αποτελεί αναπόσπαστο μέρος.
Ειδικότερα, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, ο διευθυντής του οργανισμού, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης που εκπροσώπησε το Δήμο Ρόδου στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις παρουσιάσεις της Μεσαιωνικής Πόλης, της ιστορίας και της κουλτούρας του νησιού, των πολιτιστικών εκδηλώσεων, της τοπικής γαστρονομίας και της οινοπαραγωγής κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων με στόχο να υποδεχθεί το νησί τους πρώτους επισκέπτες από τις ΗΠΑ στα μέσα Απριλίου του 2023. Πολλές συζητήσεις έγιναν για τον προσβάσιμο τουρισμό, τις υποδομές που υπάρχουν και τις διευκολύνσεις που παρέχει η Ρόδος σε ηλικιωμένους τουρίστες και ΑμεΑ. Παρουσιάστηκε επίσης το πρόγραμμα «Ρόδος 5-0» το οποίο απευθύνεται σε επισκέπτες άνω των 50 ετών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις συζητήσεις και επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις απευθείας πτήσεις από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ προς Αθήνα και τις διευκολύνσεις που μπορεί να προσφέρει η Star Alliance έτσι ώστε η Ρόδος να αποτελεί τον τελικό προορισμό με τον ίδιο κωδικό πτήσης και άρα λιγότερους φόρους αεροδρομίων. Στη συνέχεια οι Αμερικανοί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν αεροπορικώς από τη Ρόδο στη Σαντορίνη και να επιστρέφουν από εκεί στην Αθήνα.
Μετά την αυτόνομη και εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία του Δήμου Ρόδου στη Word Travel Market-WTM με περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ, συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα συμμετοχής σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το workshop στη Νέα Υόρκη ήταν ο πρώτος σταθμός μετά το Λονδίνο και ακολουθεί η PHILOXENIA στην Θεσσαλονίκη (18-20 Νοεμβρίου) όπου ο ΠΡΟΤΟΥΡ και η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου θα παρουσιάσουν τον προορισμό. Το Δεκέμβριο o ΠΡΟΤΟΥΡ μαζί με τη Δ/νση Τουρισμού θα πάρει μέρος σε workshop στη Βαρσοβία και στη Σεούλ της Ν. Κορέας σε μια συνδυαστική προσπάθεια με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την ΕΠΟΤ Tourism Think Tank.

Από το Γραφείο Τύπου

NO COMMENTS