Δυνατό χειροκρότημα εισέπραξαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ «ΕΣΤΙΑ» του Δήμου Ρόδου στην υπέροχη παράσταση που έδωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Την παιδική θεατρική παράσταση «ΠΙΝΟΚΙΟ» από το ομώνυμο παραμύθι του Ιταλού λογοτέχνη Κάρλο Κολόντι, παρουσίασαν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜεΑ) «ΕΣΤΙΑ» της εταιρίας ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης του Δήμου Ρόδου με κοινό τις τάξεις Δ ,Ε & ΣΤ της Δημοτικής Εκπαίδευσης των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» καθώς και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αγ.Αποστόλων «ΠΝΟΗ». Στο τέλος της παράστασης ακολούθησαν διάφορα «θεατροπαιχνίδια» μεταξύ όλων των παιδιών!

Λίγα λόγια για το έργο:
Το θεατρικό έργο «ΠΙΝΟΚΙΟ» είναι αποτέλεσμα της διασκευής από το ομώνυμο παραμύθι του Ιταλού λογοτέχνη Κάρλο Κολόντι .
Ο Πινόκιο, ο πρωταγωνιστής της παράστασης μας, είναι μια άτακτη μαριονέτα που θέλει να γίνει αληθινό παιδί αλλά δεν ξέρει τι σημαίνει «πραγματική ζωή» και μέσα από απίστευτες περιπέτειες και συναντήσεις με φανταστικούς χαρακτήρες , θα μάθει ότι υπάρχουν συνέπειες για τις αποφάσεις του, ότι η δύναμη της γνώσης είναι μεγάλη και πόσο σημαντική είναι η ικανότητα της συγχώρεσης.
Και πάνω απ’ όλα θα μάθει, πριν μεταμορφωθεί σε κανονικό παιδί, ότι ο αληθινός άνθρωπος είναι αυτός που νοιάζεται και βοηθάει τον συνάνθρωπο του.

Ανέλαβαν:
• Την θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ο θεατρολόγος Κωνσταντίνος Τρέχας
• Τα σκηνικά και τα κοστούμια η εικαστικός Σύνθια Καλούση
• Την κινησιολογία των παιδιών ο γυμναστής Στεφανής Απόστολος και η φυσιοθεραπεύτρια Τσαμπίκα Αντωνίου
• Την εκμάθηση κειμένου από τα παιδιά η ψυχολόγος Άννα Δημητρά
και η κοινωνική φροντίστρια Ελένη Κριτσωτάκη
• Θέματα Οργάνωσης οι εργαζόμενοι Νίκος Τσίκκης και Καλλιόπη Χατζηπέτρου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα εκπαιδευτήρια
«Ροδίων Παιδεία» για τη διάθεση του τόσο ζωτικού
κοινού τους των τάξεων Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικής Εκπαίδευσης
μετά των δασκάλων αυτών.

 

NO COMMENTS