Μια εξέλιξη που δείχνει πως οι σωστά προγραμματισμένες κινήσεις σύντομα αποφέρουν καρπούς . Μέσω των διεθνών ποδηλατικών αγώνων το νησί της Ρόδου μπήκε στον Ποδηλατικό χάρτη ενώ μια δίοδος άνοιξε για την προετοιμασία αυτών των ομάδων όλη την περίοδο του χρόνου .

Κάθε χρόνο διεξάγονται στο νησί οι δυο διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες

α) International Rhodes Grand Prix 1.2

β) International Tour of Rhodes 2.2

με συμμετοχές από κορυφαία ποδηλατικά σωματεία παγκοσμίως με σημαντικούς επαγγελματίες και όχι μόνο που δίνουν το καθιερωμένο ποδηλατικό τους ραντεβού στη Ρόδο, προβάλλοντας την ποδηλασία και τον τόπο .

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Ροδήλιο σε συνεργασία με τη Sports Tours Hellas την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, το πολύ καλό κλίμα της περιοχής αλλά και η φυσική ομορφιά του νησιού δεν άφησαν αδιάφορους τους συμμετέχοντες .Όλοι οι συμμετέχοντες «ανέλαβαν» εθελοντικά πρέσβεις του νησιού και έσπευσαν να μοιράσουν τις εμπειρίες τους σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών είναι στη δύσκολη αυτή υγειονομικά περίοδο να επισκεφθούν και να εντάξουν στο προπονητικό τους πλάνο τη Ρόδο δυο ομάδες .

Η επαγγελματική με έδρα τη Δανία Novo Nordisk Αποτελείται αποκλειστικά από ποδηλάτες με διαβήτη τύπου 1, η οποία μετά από συντονισμένες προσπάθειες των διοργανωτών και του διευθυντή των επαγγελματικών διεθνών αγώνων της Ρόδου Γιώργου Λεβεντάκη διοργάνωσαν τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, (η εταιρεία είχε να διαλέξει μεταξύ τριών προορισμών Ισπανία-Μαγιόρκα, Ιταλία-Σικελία, Ελλάδα Ρόδο ή Χανιά), τον Οκτώβριο στη Ρόδο.

Η δεύτερη ομάδα είναι η Εθνική Ολυμπιακή Oμάδα της Γερμανίας. Η Γερμανική Ολυμπιακή Ποδηλατική Ομάδα με αθλητές που ειδικεύονται στα sprints θα επισκεφθούν το νησί της Ρόδου και θα παραμείνουν από τις 15 έως τις 29 Ιανουαρίου για να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους προπονητικό camp αυτής της Ολυμπιακής χρονιάς .

Η αποστολή αποτελείτε από 6 άνδρες και 4 γυναίκες αναβάτες και 4 συνοδοί ο προπονητής Detlef Uibel, ο γιατρός της ομάδας Dr. Steffen Steiner, ο μηχανικός Tom Hoffman και ο φυσιοθεραπευτής Thomas Halbhuber.

Οι αθλητές θα προπονηθούν σε “of road cycling” διαδρομές και σε ξηρή προπόνηση με βάρη .

NO COMMENTS