Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, υπό την καθοδήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, η μελέτη και ο προϋπολογισμός που αφορά στο Έργο «Ανάπλαση πάρκου Βύρωνος», που έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου, για το έτος 2021. Η μελέτη, αφορά σε εργασίες ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου του πάρκου στην οδό Βύρωνος.


Το Έργο, προϋπολογισμού επτακοσίων χιλιάδων (700.000,00) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., περιλαμβάνει: εργασίες επίστρωσης με κυβόλιθο, ανακατασκευή του ποδηλατοδρόμου, ο οποίος στις οριογραμμές του θα έχει άσπρη διαμήκη λωρίδα διαγράμμισης με αντανακλαστική βαφή και ειδικό σήμα ποδηλάτη, ανακατασκευή των χαμηλών τσιμεντένιων ιστών ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση νέων χυτοσιδηρών ιστών παραδοσιακού τύπου για καλύτερο φωτισμό, τοποθέτηση μεταλλικών χυτοσιδηρών σχαρών και καλυμμάτων φρεατίων ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση και τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων κατά μήκος του πάρκου ιδιαίτερα στο τμήμα που παρουσιάζει μεγάλη υψομετρική διαφορά σε σχέση με την τάφρο, νέα παραδοσιακά παγκάκια που να προσομοιάζουν με αυτά του ροδίτικου τύπου όπου ο σκελετός τους θα είναι χυτοσιδηρός, το κάθισμα και η πλάτη θα είναι από ξύλο με ειδική επεξεργασία αδιαβροχοποίησης και προστασίας από τη διάβρωση και την έκθεση στον ήλιο καθώς και για την προστασία από τους μύκητες και τα έντομα, καθώς και τη τοποθέτηση οκταγωνικών σιδηρών κάδων για τα απορρίμματα του πάρκου.

Στο έργο περιλαμβάνονται και εργασίες πρασίνου, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά σε κλαδέματα δέντρων, αλλά και φύτευσης νέων θάμνων (δενδρολίβανο έρπων) κατά μήκος του ορίου του πάρκου προς το δρόμο.


«Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και οι συνεργάτες μας, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, που με την αρωγή των υπηρεσιακών του Δήμου Ρόδου, ολοκληρώσαμε μία εξαίρετη μελέτη για την ανάπλαση του πάρκου Βύρωνος, που περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, σωρεία δράσεων εμπλουτισμού/εκσυγχρονισμού του πάρκου, αλλά και προβλέπεις για χρήση υλικών και αντικειμένων που μνημονεύουν τη Ροδίτικη ιστορία, προστατεύουν το περιβάλλον και αντέχουν στο χρόνο. Οι μελέτες και τα έργα για τη Ρόδο, φέρουν πλέον ιστορική μέριμνα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, παραλαμβάνοντας τη μελέτη που συντάχθηκε βάσει των κατευθύνσεων και οδηγιών του.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων
και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ

 

 

 

 

 

 

NO COMMENTS