Σταθμεύουμε τα οχήματά μας στο λιμάνι της Ακαντιάς, στηρίζουμε μία Μεσαιωνική πόλη χωρίς οχήματα

0
597
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ

Σταθμεύουμε τα οχήματά μας στο λιμάνι της Ακαντιάς, στηρίζουμε μία Μεσαιωνική πόλη χωρίς οχήματα

Τη στήριξή τους στην προσπάθεια όλων για μία ομορφότερη Μεσαιωνική πόλη χωρίς οχήματα που οραματίστηκε και υλοποιεί η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη, απέδειξαν εμπράκτως στον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο, ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου Βασίλειος Δοντάς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο, στάθμευσαν τα οχήματά τους στο χώρο που έχει διατεθεί στο λιμένα της Ακαντιάς, μεταφέρθηκαν με πούλμαν που έχει δρομολογήσει εντελώς δωρεάν ο πρόεδρος της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ και επιβιβάστηκαν στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που βρίσκονται στις εισόδους της Μεσαιωνικής πόλης, προκειμένου να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Στόχος και επιδίωξη όλων είναι το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών της Μεσαιωνικής πόλης να αγκαλιάσουν το μέτρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να στηριχθεί εμπράκτως το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, η ιστορία και το μέλλον του, αλλά και οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι με τις πράξεις τους θα επιτρέψουν την ομαλότερη και ασφαλέστερη διέλευση κατοίκων και επισκεπτών, αυξάνοντας την προσέλευση εν δυνάμει πελατών τους στη Μεσαιωνική πόλη, σε μία ιδιαίτερα δυσχερή περίοδο.

 

 Ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί, δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά και επισκέπτες της Μεσαιωνικής πόλης, σταθμεύουμε καθημερινά τα οχήματά μας στο λιμάνι της Ακαντιάς σε χώρο που έχει διατεθεί ΔΩΡΕΑΝ από το Λιμενικό Ταμείο, μετακινούμαστε προς τη Θαλασσινή πύλη ή την πλατεία Σύμης με πούλμαν που έχει διατεθεί επίσης ΔΩΡΕΑΝ από τη Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ και συνεχίζουμε με ηλεκτροκίνητα οχήματα εντός της Μεσαιωνικής πόλης.

Το πούλμαν εξυπηρετεί τους πολίτες καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 9 το πρωί έως και τις 12 τα μεσάνυκτα ανά δεκαπέντε (15) λεπτά. Η διαδρομή που ακολουθεί είναι: Λιμάνι Ακαντιάς, Τάφρος, Θαλασσινή Πύλη, πλατεία Σύμης και αντίστροφα.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα εξυπηρετούν τους πολίτες επίσης από τις 9 το πρωί έως και τις 12 τα μεσάνυκτα ανά είκοσι (20) λεπτά. Οι διαδρομές είναι:

Διαδρομή (1): Με αφετηρία την Πύλη Σύμης και μέσω της Πλατείας Μουσείου ακολουθώντας την οδό Ιπποτών και την οδό Ορφέως με έξοδο από την Πύλη Ντ΄ Αμπουαζ.

Διαδρομή (2): Με αφετηρία την Πύλη Αγ. Αθανασίου και ακολουθώντας τις οδούς Ομήρου, Ιπποδάμου και Ορφέως με έξοδο από την Πύλη Ντ’ Αμπουαζ.

Διαδρομή (3): Με αφετηρία την Πύλη Αγ. Αθανασίου και ακολουθώντας τις οδούς Ομήρου,                               Αγ. Φανουρίου, Σωκράτους, Πυθαγόρα και πάλι από την οδό Ομήρου με έξοδο από την Πύλη Αγ. Αθανασίου.

Διαδρομή (4): Με αφετηρία την Πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Αρχ. Ευθύμιου περνώντας από τις Πλατείες Νικολάου, Ναυσικάς και με κατεύθυνση από την οδό Πυθαγόρα στην οδό Ομήρου με έξοδο στην Πύλη Αγ. Αθανασίου και

Διαδρομή (5): Με αφετηρία την Πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Κισθηνίου, περνώντας από την Πλ. Αγ. Παντελεήμονα, την Πλ. Εβ. Μαρτύρων, την οδό Αριστοτέλους, την Πλ. Ιπποκράτους, την οδό Ερμού, την Πλ. Μουσείου με έξοδο στην Πλ. Σύμης.

Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος σε συνεργασία και με την αρωγή του προέδρου του Σωματείου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου Βασίλειου Δοντά, αλλά και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχαήλ Μισσίκου, Θέμη Ζαϊρη, Μαρίας Αγγέλου, Νίκου Καραμαρία, Βασίλη Καρακατσάνη, Μανώλη Τσιάρτα, Ηλία Τζημόπουλου και Σταύρου Ζουρούδη, απευθύνουν από κοινού δημόσιο κάλεσμα σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται ή επισκέπτονται τη Μεσαιωνική πόλη, σε ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιωτικούς, δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς και στα τουριστικά πρακτορεία που οργανώνουν επισκέψεις τουριστών, στους κατοίκους της Ρόδου, αλλά και τους μεμονωμένους επισκέπτες της, να στηρίξουν στην ΠΡΑΞΗ την προσπάθεια για μία καλύτερη Μεσαιωνική πόλη!

Το ανωτέρω έργο υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και με τη συνεργασία του αντιδημάρχου Οικονομικών, Προσόδων και Ενεργειακών Επενδύσεων Τηλέμαχου Καμπούρη, του προέδρου της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ Δημήτριου Τσίκκη και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Βασίλειου Παπαοικονόμου.

Χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Ρόδου ύψους διακοσίων σαράντα ενός χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ (241.800,00 ευρώ) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων

και Υπηρεσίας Δόμησης

 

 

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

 

 

 

 

NO COMMENTS