Στράτος Καρίκης: «Οι παρεμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς, θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, ώστε να αποτελούν πραγματικά φιλόξενους χώρους που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες»


Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε οκτώ συνολικά παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου στην πόλη και στα χωριά με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή τους. Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν αφενός στον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού και αφετέρου στη βελτίωση της εικόνας των κτηρίων και των προαυλίων τους, ώστε τόσο τα παιδιά όσο και οι εργαζόμενοι, να αισθάνονται άνεση και ασφάλεια στους χώρους που χρησιμοποιούν.


Η μελέτη του έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ», συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου υπό την προσωπική επίβλεψη και καθοδήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Τηλέμαχου Καμπούρη. Ο προϋπολογισμός του Έργου ανήλθε στα 546.631,00 ευρώ με Φ.Π.Α. 24% και η συνολική δαπάνη κυμαίνεται στα 263.613,71 Ευρώ με Φ.Π.Α. 24%, έπειτα από την έκπτωση του αναδόχου.
Με την συγκεκριμένη μελέτη προβλέπονται εργασίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου οκτώ Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ρόδου, όπου αυτό απαιτείται, καθώς και η προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού και οργάνων της παιδικής χαράς των Σταθμών.
Οι οκτώ Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί είναι οι εξής:
1) Β’ Παιδικός Σταθμός Χρ. Τσιγάντε (πόλεως Ρόδου)
2) Παιδικός Σταθμός Παστίδας
3) Παιδικός Σταθμός Φαληρακίου
4) Παιδικός Σταθμός Έμπωνας
5) Παιδικός Σταθμός Αφάντου
6) Παιδικός Σταθμός Ασκληπιείου
7) Παιδικός Σταθμός Αρχαγγέλου
8) Παιδικός Σταθμός Πυλώνας


Ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής, Στράτος Καρίκης, δήλωσε τα εξής σχετικά με τις παρεμβάσεις στους οκτώ παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου: «Η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, δίνει έμφαση στον Τομέα της Παιδείας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των σχολείων μας, με στόχο τη διευκόλυνση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Υπό το πρίσμα αυτό, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου μας, αξίζουν όλη μας την προσοχή και την φροντίδα, ώστε τα μικρά παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να φιλοξενούνται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε χώρους λειτουργικούς και αισθητικά άρτιους.
Οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε συνολικά οκτώ παιδικούς σταθμούς στην πόλη της Ρόδου και στα χωριά, θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων, στην αναβάθμιση τω προαυλίων και του εξοπλισμού, ώστε να αποτελούν πραγματικά φιλόξενους χώρους που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες».

Εκ του γραφείου τύπου

NO COMMENTS