Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου ενημερώνει τους δημότες ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες φύτευσης εποχιακών, καλλωπιστικών φυτών σε παρτέρια της πόλεως Ρόδου, σε μια προσπάθεια να δώσει μια «ανοιξιάτικη, πολύχρωμη πινελιά» ενόψει των ημερών του Πάσχα που πλησιάζουν.

Οι φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών ξεκίνησαν προ τριών ημερών και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου, οπότε και θα αρχίσουν οι αντικαταστάσεις φυτών, όπου είναι απαραίτητο.


Υπενθυμίζεται ότι διαρκή στόχο της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η φροντίδα και ο εμπλουτισμός των παρτεριών με κατάλληλα καλλωπιστικά φυτά, τα οποία δίνουν μια ιδιαίτερη εικόνα στην πόλη μας. Παράλληλα, λαμβάνεται μέριμνα για την προμήθεια καλλωπιστικών φυτών και φυτεύσεων σε πολλά σημεία όλου του Δήμου, στα χωριά και ιδιαίτερα σε περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας.

Για το λόγο αυτό, έχει αυξηθεί εφέτος η δημοτική δαπάνη προμήθειας καλλωπιστικών φυτών συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.
Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι σε ανάλογες δραστηριότητες του Δήμου μας, που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν, υπήρξαν ορισμένες κακόβουλες ενέργειας από ανθρώπους, οι οποίοι μάλλον δεν εκτιμούν την ομορφιά που δίνουν τα ανθοφόρα, καλλωπιστικά φυτά στο αστικό περιβάλλον, ούτε πιθανόν και τη φιλότιμη δραστηριότητα των εργαζόμενων του Δήμου, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, παρακαλεί θερμά να δείξουμε σεβασμό στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αισθητική αναβάθμιση του νησιού μας και κυρίως να μην καταστρέφουν τα καλλωπιστικά φυτά και γενικότερα το «πράσινο».

 

 

 

 

NO COMMENTS