Σε άμεση επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν σε όλο το Νότιο Αιγαίο και να διαρκέσουν έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές-καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.
Κατόπιν οδηγιών του Δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης έστειλε προς όλους τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και προς τους διευθυντές και προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου έγγραφη ενημέρωση, ζητώντας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση διαχείριση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας «EVA».
Παράλληλα, ο Δήμος Ρόδου και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και τις εθελοντικές ομάδες με στόχο το συντονισμό των δράσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων συνθηκών.
Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους στον απόλυτα αναγκαίο βαθμό. Να μην επιχειρήσουν να περάσουν από διελεύσεις ποταμών ή χειμάρρων, να αποφύγουν την παρουσία τους σε δυσπρόσιτες περιοχές.

 

Εκ του γραφείου τύπου

 

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρόδου 

«Επιδείνωση καιρού. Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα».

Το ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, ενημερώνει ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν ως και την Κυριακή 6/11και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Ρόδουνα ακολουθούσουν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) :

  • Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
  • Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.
  • Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
  • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές που περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από σεισμούς, δασικές πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά. στο σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mini_edition_2018.pdf

ΡΟΔΟΣ   5 Νοεμβρίου 2022

 

NO COMMENTS