-Εγκαθίστανται συστήματα ηχητικής πληροφόρησης για το δρομολόγιο και το σημείο όπου βρίσκεται το λεωφορείο.

Η Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, θέτει ως κύρια προτεραιότητα την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις αστικές συγκοινωνίες. Έπειτα από λεπτομερή καταγραφή των αναγκών μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρία, αναδείχθηκε η χρησιμότητα των ηλεκτρονικών ηχητικών συστημάτων πληροφόρησης για τα δρομολόγια που ακολουθούν τα αστικά λεωφορεία και το σημείο που βρίσκονται κάθε φορά (στάσεις). Πρόκειται για μία από τις υπηρεσίες που εγκαινιάζει η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών του Δήμου Ρόδου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΣ Ρόδα, κ. Δημήτρης Τσίκκης, ανέφερε σχετικά με τη νέα υπηρεσία για τα Άτομα με Αναπηρία, τα εξής: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δημάρχου Αντώνη Β. Καμπουράκη και του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, είναι να γίνουν πιο φιλικές οι αστικές συγκοινωνίες για τα Άτομα με Αναπηρία. Η παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης – μεταφοράς στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση και αποτελεί ένα πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα.
Καταγράψαμε όλα τα στοιχεία που αφορούν στην μετακίνηση των ΑμεΑ στην Ρόδο, έχοντας ως σκοπό …να καθιερωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων πως η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα όλων και όχι μόνο των λίγων. Βασικό μας μέλημα, είναι να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής συμπολιτών μας με αναπηρία, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στις αστικές μετακινήσεις.
Βασιστήκαμε στην καταγραφή των επισκεπτών ΑμεΑ και των μόνιμων κάτοικων του νησιού καθώς και των μορφών μετακίνησης που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία. Στο πλαίσιο της καταγραφής αυτής, αναδείχθηκε η ανάγκη για την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης μέσα στα λεωφορεία της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ.
Με την εγκατάσταση ηλεκτρονικών ηχητικών συστημάτων ενημέρωσης και πληροφόρησης των ΑμεΑ, η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών του Δήμου Ρόδου, ολοκληρώνει μόνο ένα μέρος των προγραμματισμένων δράσεων της για την ενίσχυση της προσβασιμότητας αλλά και της καλύτερης εξυπηρέτησης των συνανθρώπων μας που ανήκουν στην συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.
Θέλουμε, οι αστικές συγκοινωνίες της Ρόδου να γίνουν περισσότερο φιλικές για τους συμπολίτες μας αλλά και για τους επισκέπτες ΑμεΑ. Εφαρμόζουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις, προκειμένου να ενισχύσουμε την προσβασιμότητα και στοχεύουμε παράλληλα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών».

Εκ του γραφείου τύπου

NO COMMENTS