ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Webinar «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων»

0
137

Aξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Ο Δήμος Ρόδου σας προσκαλεί την Τρίτη 19/07 στις 12:00 στη διαδικτυακή εκπαιδευτική ημερίδα για την Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων, την οποία ανέπτυξε η Έγκριτος Group-Συνεργασία Α.Ε. για την Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, και την ΑΑΔΕ.

Η «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων» θα τεθεί σε λειτουργία στον Δήμο Ρόδου τον Αύγουστο του 2022 για την Περίοδο Ιούλιος 2022 και για όλες τις μεταγενέστερες περιόδους.

Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που υπόκεινται στο τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων ή το τέλος παρεπιδημούντων, το οποίο είναι υπόχρεες να καταβάλουν σύμφωνα με την υποβληθείσα περιοδική τους δήλωση στην ΑΑΔΕ και εξυπηρετεί την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό και την είσπραξη των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων. Οι επιχειρήσεις θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση τους στον αρμόδιο Δήμο, επιλέγοντας μόνο την περίοδο της δήλωση (π.χ. Ιούλιος 2022 ή Γ΄ Τρίμηνο 2022) και επεξεργάζοντας μόνο το μη υποκείμενο ποσό. Η πλατφόρμα αναλαμβάνει να υπολογίσει αυτοματοποιημένα το αναλογούν τέλος και το τυχόν πρόστιμο.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το εξής:

  1. ΧαιρετισμόςΑντιδημάρχου Οικονομικών Δήμου Ρόδου κου Κωνσταντίνου Ταρασλιά και Εντεταλμένου Συμβούλου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Δήμου Ρόδου κου Σπύρου Σπυρόπουλου.
  2. Εισαγωγή από Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Μηχανογράφησης Δήμου Ρόδου.
  3. ΕκπαίδευσηΕπιχειρήσεων και Λογιστών στη χρήση της Ψηφιακής Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων.
  4. Ερωτήσεις-Προτάσεις Επιχειρήσεων και Λογιστών για την χρήση της πλατφόρμα Δήλωσης επί των Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων.

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης του παραπάνω Webinar στείλτε μας έως 13/07 στις 15:00 email στo nmanikaros@rhodes.gr  με το Ονοματεπώνυμο και την Ιδιότητα σας (Εκπρόσωπος Επιχείρησης ή Λογιστής) ώστε να σας αποστείλουμε το link της παρουσίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για οποιαδήποτε απορία-διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε  τον υπάλληλο του Τμήματος Προσόδων κο Βασίλειο Στεργιούλη στο vstergioulis@rhodes.gr  ή στα τηλέφωνα 22413-63217 και 6973557536.

NO COMMENTS