Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος «Αξίζω να Γνωρίζω Plus» δίνοντας έμφαση σε άτομα άνω των 60 ετών, στο νησί της Ρόδου!
Ο Σύλλογός μας έχει παράσχει από το 2016 δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος σε 15.000 ωφελούμενους, έχοντας επισκεφθεί 25 πόλεις και νησιά, δίνοντας έμφαση σε ακριτικές περιοχές και σε ανθρώπους με περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Σχεδόν 1 στους 3 ανθρώπους που εξετάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος (περίπου 5.000 άνθρωποι), ανακάλυψε ότι βρίσκεται κοντά ή ήδη σε στάδιο κίρρωσης, με αποτέλεσμα να μπει άμεσα σε θεραπεία ή/και σε αλλαγή τρόπου ζωής, με τους μισούς από τους προ-κιρρωτικούς και κιρρωτικούς ασθενείς (περίπου 2.500 άνθρωποι) να είναι άνω των 60 ετών.
Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου. Στις χώρες του δυτικού κόσμου, ο καρκίνος του ήπατος αποτελεί νόσο των ηλικιωμένων, καθώς το 80% των περιπτώσεων εμφανίζεται σε ασθενείς ηλικίας 70 ετών και άνω. Επιπλέον, καρκίνος του ήπατος είναι η 3η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και ο 6ος πιο συχνός καρκίνος, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ..
Το «Αξίζω να Γνωρίζω Plus» περιλαμβάνει δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από την Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στην Ρόδο.
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 24 έως την Πέμπτη 27 Απριλίου οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου” και την Παρασκευή 28/4 στο ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Ρόδου, στην οδό Αγίου Ιωάννη 54 (πληροφορίες στο: 22410 35979). Η δράση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου «ΜΑΖΙ», το ΚΑΠΗ Ρόδου και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά.
Για ραντεβού καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου «Προμηθέας», ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω COVID-19:
211 0122 102
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.
Λίγα λόγια για εμάς:
«Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» βρίσκεται από τη στιγμή της ίδρυσής του το 2012 στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, στοχεύοντας να γεφυρώσει το χάσμα και να εξαλείψει τις ανισότητες στο χώρο της υγείας. Η παροχή δωρεάν εξετάσεων και η προαγωγή της πρόληψης αποτελούν βασικούς πυλώνες των δράσεων του Συλλόγου.»

NO COMMENTS