Μυσταγωγία και παράδοση στη Ρόδο, αφιέρωμα στο Grecia mia, την ιταλική ιστοσελίδα με τους εκατομμύρια αναγνώστες

0
359

«Οι Ιταλοί φίλοι μας έχουν αυξήσει την επισκεψιμότητά τους στο νησί μας, ιδίως τις περιόδους χαμηλής ζήτησης (Άνοιξη και Φθινόπωρο) κατατάσσοντας τη χώρα τους στην πρώτη πεντάδα αγορών. Η κουλτούρα, η νοοτροπία, η γαστρονομία, όπως και η ιστορία, ο πολιτισμός και η αρχιτεκτονική της Ρόδου, αποτελούν ισχυρά κίνητρα ενδιαφέροντος και αναζήτησης βιωμάτων για τον Ιταλό επισκέπτη στον τόπο μας. Το Ορθόδοξο Πάσχα με τη μυσταγωγία του και τις θρησκευτικές του παραδόσεις, συγκαταλέγεται στα πιο αξιόλογα ατού του τόπου μας. Σε αυτό το μήκος κύματος συντονιζόμαστε στον Δήμο Ρόδου, και αφουγκραζόμενοι τις προτιμήσεις κάθε λαού που επιλέγει το νησί μας, τον καθοδηγούμε μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, να “γευθεί” τις ομορφιές που αξιολογεί ως ελκυστικότερες».
Με τα λόγια αυτά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης αποτυπώνει τους λόγους που τουρίστες από κάθε γωνιά της γης, ανάμεσα τους, εν προκειμένω, και Ιταλοί, επέλεξαν ή σκοπεύουν να επιλέξουν το νησί της Ρόδου για διακοπές καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παραθέτει δε παράλληλα το πολυσύνθετο τουριστικό «πρόσωπο» της που ελκύει τους επισκέπτες της διαχρονικά, πολλοί δε εξ αυτών επιλέγουν τη Ρόδο κάθε χρόνο επί σειρά ετών και αποτελούν τους αγαπημένους για τους Ροδίτες επαναλαμβανόμενους επισκέπτες.
Τον πλούτο αυτό των τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η Ρόδος ανακάλυψαν για άλλη μία φορά η Ελληνοσουηδή Κατερίνα Πουλιάκη που ζει και εργάζεται πλέον στην Ιταλία και ο Ιταλός σύζυγος της και λάτρης της Ρόδου Andrea Pelizzatti, που από μικρός άκουγε, μάθαινε για την Ελλάδα, την ιστορία της και φυσικά οι πρώτες ανέμελες εφηβικές διακοπές του ήταν στην Ιπποτική Ρόδο!


Στη Ρόδο εξάλλου γνωρίσθηκαν η Κατερίνα και ο Ανδρέας πριν από 19 χρόνια, ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν, ζουν στην Γένοβα της Ιταλίας και δημιούργησαν χρόνια τώρα την ιστοσελίδα “Grecia mia”, “Η Ελλάδα μου” επί το ελληνικότερον, με τους 6 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο στην ιστοσελίδα GreciaMia.it, τα 27.000 likes & τους 28.000 followers στο Facebook και τους 7200 followers στο Instagram που δημιούργησαν πρόσφατα.

Η Κατερίνα και ο Andrea δεν χάνουν ευκαιρία να βρεθούν στην Ελλάδα. Άλλες φορές για να ανταμώσουν συγγενείς και φίλους τους, άλλοτε για να ανακαλύψουν ακόμα ένα γραφικό σημείο της. Κάπως έτσι επινόησαν και έδωσαν πνοή στην ιδέα για μία ηλεκτρονική σελίδα αφιερωμένη στην Ελλάδα με φωτογραφίες δικές τους από μέρη που πέρασαν, από γεύσεις που δοκίμασαν, από αξιοσημείωτα πράγματα που είδαν. Ήθελαν να τα μοιραστούν όλα αυτά και να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο να αγαπήσει την Ελλάδα τους…. GRECIA MIA!

Την αγαπημένη τους Ρόδο λοιπόν επισκέφθηκαν τις μέρες του Πάσχα από τις 13-18 Απριλίου 2023. Και όπως αναφέρουν στη σελίδα τους στο Facebook: «Φύγαμε για να γιορτάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα στην Ελλάδα. Είναι πάντα συναρπαστικό για μας να επιστρέφουμε σε αυτό το νησί. Συναντηθήκαμε με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη για να μάθουμε τα τελευταία νέα της Ρόδου. Μετά από μία βόλτα στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης επισκεφθήκαμε αξιοθέατα στην ιστορική πόλη, κάναμε διάλειμμα για καφέ δίπλα στη θάλασσα, ακολουθήσαμε την πομπή του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή, γιορτάσαμε με Έλληνες και ξένους το Ορθόδοξο Πάσχα».

Περπάτησαν στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης, «βαδίσαμε στην ιστορία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στα τείχη στο Παλάτι των Ιπποτών.
Επισκέφθηκαν τη μαγευτική Λίνδο, την Ακρόπολη, τον παραδοσιακό οικισμό, θαύμασαν τα μωσαϊκά στις αυλές των σπιτιών.
Απόλαυσαν την ηρεμία του χώρου στην περιοχή του Μόντε Σμιθ και στην Ακρόπολη της Ρόδου, περιγράφουν πως «αισθάνεσαι ότι γυρίζεις πίσω στον χρόνο». Δεν παρέλειψαν μία βόλτα στα παραδοσιακά σπίτια στολισμένα με τα ροδίτικα πιάτα, στα Κοσκινού. Ανέβηκαν στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Τσαμπίκας, όπου και θαύμασαν την υπέροχη ομώνυμη παραλία από ψηλά.
Λάτρεψαν κυριολεκτικά το Χαράκι, «ένα μέρος ξεχωριστό νομίζεις ότι είσαι σε ένα μικρό νησί μέσα στο μεγαλύτερο» όπως τονίζουν οι ίδιοι.

Κι όπως υπογράμμισαν στον αντιδήμαρχο κ. Βυρίνη και στα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού που τους προμήθευσαν με ενημερωτικό έντυπο και ψηφιακό υλικό σκοπεύουν να προτείνουν τη Ρόδο στους Ιταλούς, μέσω της ιστοσελίδας τους στο αφιέρωμα τους στο νησί «ως έναν υπέροχο προορισμό για όλα τα γούστα, για οικογένειες, για ζευγάρια, για όλους».

Στο ταξίδι της Κατερίνας Πουλιάκη και του Andrea Pelizzatti, συνέβαλαν τα μέγιστα ως χορηγοί οι τοπικές επιχειρήσεις: Evdokia Boutique Hotel- Old Town, Haraki Mare Studios & Appartments –Haraki, Romeo Restaurant και ο Throne of Helios.

 

NO COMMENTS